Rușine PSD!

Reporter: Sînteţi parlamentarul nostru drag sucevean liberal din opoziţie. De cînd sînteţi în opoziţie nu v-am prea mai văzut la faţă prin tîrg şi nici la televizor. Profit de această întîlnire să vă solicit un punct personal de televiziune. Cum se vede la televiziunea dumneavoastră locală centenarul naţional şi judeţean din opoziţie? Că de la putere n-am putut afla cum se vede, că n-are televiziune locală de putere.

Politician: Conform televiziunii noastre locale de opoziţie şi a mea personal, acum 100 de ani oamenii politici români au creat o țară pe care astăzi PSD o distruge bucată cu bucată. Rușine, PSD!

Reporter: Din punctul dumneavoastră de vedere, oamenii politici români de acum o sută de ani erau toţi de la voi, din opoziţie?

Politician: Acum o sută de ani nu exista PSD, deci toţi politicienii erau din opoziţie.

Reporter: Şi cum au creat acum o sută de ani politicienii din opoziţie această ţară minunată la care vă referiţi?

Politician: Conform televiziunii noastre locale şi a mea personal, au creat-o fără grija zilei de mîine. Nici prin cap nu le trecea că poate să vină PSD la putere vreodată. Şi iată că vorba aia a noastră din televiziune…

Reporter: Ce vorbă?

Politician: Acțiunea PSD de scoatere a României din Uniunea Europeană și NATO ar fi cea mai mare catastrofă geopolitică și economică pe care românii o pot trăi, însemnînd încă 50 de ani de instabilitate, subdezvoltare și sărăcie cruntă.

Reporter: Aşa de urît vorbiţi voi la televiziunea dumneavoastră locală? Şi iertaţi-mă că mă bag în seamă deontologic cu o corectură.

 

Politician: Ce corectură?

Reporter: 50 de ani de instabilitate, subdezvoltare şi sărăcie cruntă nu înseamnă un centenar. Înseamnă jumătate de centenar. Cam exageraţi dumneavoastră la televiziunea dumneavoastră locală. Nu credeţi?

Politician: Conform televiziunii noastre locale şi a mea personal,

nimic nu-i destul de urît şi de exagerat de spus cînd vorbim despre PSD. Ruşine, PSD!

Reporter: Aţi spus ceva incendiar, ca o bombă halucinantă. Vă invidiez ca reporter şi vă mulţumesc..

Politician: Pentru puţin. Dar staţi că n-am terminat. Mai am de precizat că este o certitudine hotărîrea PSD de a măcelări legislația penală în interes propriu, în contradicție flagrantă cu normele și valorile Uniunii Europene.

Reporter: Pe scurt, nişte măcelari! Şi asta deja-i lipsă totală de educaţie şi de cultură, dacă-mi permiteţi să intervin cu această opinie personală timidă.

Politician: Nu numai că vă permit, dar vă şi aprob colegial, fiindcă ce spuneţi acum coincide cu convingerea televiziunii noastre locale de opoziţie şi a mea personală din parlament.

Reporter: Mai sînt mulţi ca dumneavoastră pe-acolo prin parlament? Că-n televiziunea locală de opoziţie de la noi sînteţi unic şi irepetabil, fără egal şi fără discuţie!

Politician: Am un coleg local în consens, cu barbă pe faţă şi cu multă experienţă în opoziţie. Îi place la teatru, fiindcă tot aţi invocat lipsa totală de educaţie şi cultură.

Reporter: Vă referiţi la Teatrul Naţional de la capitală sau la teatrul nostru local?

Politician: Mă refer că dumnealui face mai mult critică de teatru şi circ prin ziare.

Reporter:  Daţi-mi vreo două exemple.

Politician: Vă citez din memorie din ziarul local: „Cine crede în piesa proastă de teatru că Grindeanu și Tudose s-au certat cu Dragnea, chiar a fost păcălit”.

Reporter: Cuvintele astea ar trebui săpate în piatră sau în marmură de Videanu, să le memoreze toţi elevii la şcoală.

Politician: Mai degrabă scrise-n mocirlă, că marmură nu mai este pe stoc.

Reporter: Care mocirlă?

Politician: În  actuala mocirlă de guvernare PSD-ALDE care nu este doar o frînă în calea dezvoltării României, ci trage în spate ţara. Prin cele trei crize politice generate din interior, România s-a îndepărtat de Europa, iar numirea în fruntea Guvernului a unei persoane care nu are nici un fel de experienţă este o dovadă în plus că ne afundăm şi mai tare în mocirlă.

Reporter: Poate ne scoate la aer domnul ministru Popa de la Suceava.

Politician: Nu ne-a scos el Preasfinţia Sa Pimen. Cum să ne scoată un popă de rînd?

Reporter: Colegul dumneavoastră local de circ şi consens ce soluţii propune?

Politician: Dumnealui spune că în timp ce este servit acest circ ieftin al jocului de-a guvernarea, românii o duc din ce în ce mai greu şi sînt prinşi ca într-o cursă de şoareci în acest galop nebun.

Reporter: De unde şi piesa de teatru cu acelaşi nume.

Politician: Ce piesă?

Reporter: Oameni şi şoareci. N-o ştiţi?

Politician: Conform televiziunii noastre locale de opoziţie şi a mea personal, acum 100 de ani nu existau şoareci.

Reporter: Mi-aţi mai spus. Acum o sută de ani nu exista decît opoziţie, iar acum PSD o distruge bucată cu bucată.

Politician: Rușine, PSD!

Fiţi sociabili!