România, ţara tuturor posibilităţilor şi a nefăcutelor

Este clar, România a fost, este şi va rămîne ţara tuturor posibilităţilor, a tuturor nefăcutelor şi a neînchipuitelor. Curios, dar COVID 19 nu s-a născut în România, într-una din pieţele în care boii, vacile, caii şi oile stau claie peste grămadă, în timp ce stăpînii lor mănîncă mici ţinuţi în soare şi beau rachiu făcut din pufoaică. COVID-ul s-a născut în China şi s-a împrăştiat pe tot globul.

Este de mirare că România nu a fost ocolită de noul coronavirus, pentru că, dacă are toată lumea, la ce bun să mai avem şi noi? Nu mai are nici un farmec.

Dar dacă tot a venit COVID-ul peste noi şi pentru că trebuie să fim mai cu moţ trebuia să facem ceva astfel încît să ieşim în evidenţă. Şi am făcut. Adică, au făcut unii dintre români. Cred că românii, şi nu altcineva, au inventat fentarea autorităţilor prin cumpărarea de bilete de avion din Zurich, de pildă, cu toate că ei au locuit bine mersi prin nordul Italiei. Numai românii îşi pot fura căciula, basca sau baticul singuri, pentru că „stranierii” veniţi acasă pe căi ocolite sînt adevărate bombe virusologice în primul rînd pentru rudele lor, care dau buzna să-i vadă după ce au revenit acasă după atîta amar de vreme. Apoi, România este singura ţară din lume care a fost prinsă de noul coronavirus fără un Guvern legitim şi în care preşedintele Ţării, în loc să fie liantul societăţii şi să vegheze la respectarea Constituţiei pe care a pus mîna atunci cînd a depus jurămîntul, stă de dimineaţă şi pînă seara şi o calcă în picioare. Şi pentru a ieşi şi mai tare în evidenţă, România a încheiat o înţelegere secretă cu COVID-ul pentru a o lăsa şi fără Parlament.

România este astfel singura ţară din lume şi fără Parlament, şi fără Guvern, şi fără preşedinte, că doar nu poate spune cineva că fostul primar de la Sibiu este cu adevărat preşedintele României. Totodată, România este singura ţară de pe faţa pămîntului care nu a fost luată complet pe nepregătite de noul coronavirus, ţara noastră avînd experienţa autoizolării pe care o practică de ani de zile cu mult succes. Nu întîmplător România şi-a ales şi reales un preşedinte care din prima zi a primului mandat s-a autoizolat la Cotroceni. Rămîne cum am stabilit: ce Statele Unite ale Americii? România a fost, este şi va rămîne, pînă cînd omenirea va fi distrusă complet de un alt coronavirus, ţara tuturor posibilităţilor, a nefăcutelor şi a neînchipuitelor. 

Fiţi sociabili!