Rodica Alexandru

„Monitorul de Suceava” o citează pe profesoara Rodica Belţa, moderatoarea lansării cărţii „Acel timp, acele locuri”, semnată de profesoara Rodica Alexandru: „Am văzut în dumneaei un profesor de vocație și un director cu reale calități. Ne-am simțit în siguranță cu dumneaei în frunte pentru că știam că apără prestigiul liceului. Au fost vremuri tulburi, cînd ingerința politicului nu era ușor de suportat. A fost fermă, autoritară atunci cînd trebuia, dar foarte omenoasă și foarte înțelegătoare. I-a stimulat și i-a încurajat pe elevi și am apreciat întotdeauna tactul său, faptul că s-a înconjurat de profesori valoroși. Rodica Alexandru a fost o șansă pentru liceul nostru. Au fost ani rodnici în care instituția, în ciuda unor vremuri tulburi, a fost mereu pe primele locuri”. Şi pe primele locuri a rămas Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare”, liceu care ani de zile a avut-o la vîrful său pe Rodica Alexandru.

În paginile cărţii sînt aşezate amintiri din adolescenţă şi tinereţe, interviuri, mărturii ale unor persoane apropiate şi fotografii din arhiva familiei. La cei 86 de ani ai săi, renumita şi respectata Rodica Alexandru este activă, dovadă fiind editarea cărţii, care, înainte de a vedea lumina tiparului, a stat 10 ani la sertar. Ca să se aşeze mai bine, probabil.

Şi-acum o vorbă de la directorul colegiului sucevean, Dan Popescu: „Sînt deosebit de onorat și o felicit pentru această carte. Doamna director face o onoare nu numai școlii noastre, ci și comunității, avînd în vedere că este cetățean de onoare al municipiului Suceava”. Felicitări, doamnă! (Fotografia Rodicăi Alexandru este realizată de cotidianul „Crai Nou”).

Fiţi sociabili!