Rîsul, cel mai bun şi mai ieftin medicament

Astăzi, vieţuim în grabă şi mereu stresaţi, sub teroarea clipei şi supuşi unor false urgenţe, care ne fac să ignorăm ceea ce este cu adevărat frumos şi important. Deunăzi am citit un poem irlandez intitulat „De ce să-ţi faci griji?”. Mă grăbesc să vă împărtăşesc acest text care mi se pare o chintesenţă a gîndirii pozitive, tonice, salutare. Şi, deoarece această stare de graţie trebuie întreţinută, nutrită mereu cu „pastile anti-griji”, cu umor şi zîmbet, vă propun în continuare cîteva tablete de viaţă veselă. Reţeta rămîne deschisă, la dispoziţia fiecăruia dintre noi, deoarece în cazul acestui „tratament” excesul nu e dăunător, ci dimpotrivă.

„În viaţă sînt doar două lucruri pentru care trebuie să-ţi faci griji: dacă eşti sănătos sau bolnav. Dacă eşti sănătos, n-ai de ce să-ţi faci griji. Dar, dacă eşti bolnav, sînt doar două lucruri pentru care trebuie să-ţi faci griji: dacă te faci bine sau dacă mori. Dacă te faci bine n-ai de ce să-ţi faci griji. Dacă mori, sînt doar două lucruri pentru care trebuie să-ţi faci griji: dacă ajungi în Rai sau în Iad. Dacă ajungi în Rai, n-ai de ce să-ţi faci griji. Dacă ajungi în Iad, o să fii aşa de ocupat să dai mîna cu toţi prietenii tăi, că n-o să ai vreme să-ţi faci griji! Aşa că: de ce să-ţi faci griji?”

Descoperire ştiinţifică: românii bolnavi se trag din români sănătoşi care au mers la un control medical!

Cît ar fi de perfecte, computerele nu vor putea niciodată înlocui prostia umană.

Argentinienii sînt de părere că Bucureştiul este cel mai mare oraş pe care l-au vizitat vreodată. De la aeroport pînă la Arena Naţională au mers trei ore cu taxiul!

Românii de la sate cer noi alegeri, pentru că li s-au terminat uleiul şi făina.

„Un partid e ca o rîmă: dacă îl tai, ies două sau mai multe partide”. (Ovidiu Pecican)

Bursa forţei de muncă: studio de filme porno angajează impotent pentru rolul eroului negativ.

Din propria experienţă: dacă vreodată veţi vedea cum de pe pervaz cade un ghiveci cu un cactus, lăsaţi-l să cadă!

Am citit că statul mult pe scaun scurtează viaţa, aşa că eu stau mai mult întins.

Putin a declarat că, de fapt, trupele ruseşti n-au vrut să invadeze Ucraina, dar foloseau Google Maps.

A arunca mucurile de ţigară pe geam este o dovadă de proastă educaţie. Acestea pot nimeri în capul oamenilor nevinovaţi care urinează sub fereastră.

„Educaţia este ceea ce îi face pe doi nudişti să se privească numai în ochi”. (Ovidiu Pecican)

Cînd m-am trezit eram la spital, iar medicii mi-au spus că am fost agresat de o femeie. Atunci mi-am adus aminte: eram în lift şi mă uitam cu coada ochiului la sînii unei doamne, cînd deodată ea mi-a zis: – Apasă pe unu, te rog!

Elevul care a promovat cu medie mare Bacalaureatul anul acesta s-a hotărît să scrie o carte cu titlul „Cum a-m loat bacu”.

Un şofer ardelean a fost prins de radar cu 224 km/h pe autostrada Transilvania. S-a mai dus un mit. Urmează ştirea că în Moldova nu se mai bea alcool.

Azi mi-am făcut C.V.-ul. L-am scris, l-am redactat, apoi m-a buşit plînsul. De ce? E păcat să trimiţi un asemenea om la muncă.

Când mă întîlnesc în parc şi vorbesc cu alţi bărbaţi căsătoriţi, am impresia că toţi trăim cu aceeaşi femeie.

„Exprimarea extazului erotic, a uimirii, a zăpăcelii în Transilvania: ioi!”. (Ovidiu Pecican)

Draga mea, nu-ţi mai pierde vremea căutîndu-mi defectele: le am pe toate!

Cele trei năzuinţe (deşarte) ale bărbatului: să fie aşa frumos cum crede maică-sa că este, să fie aşa bogat cum crede fiu-său că este şi să aibă atîtea femei cîte suspectează nevastă-sa că ar avea.

Un băieţel deschide Biblia familiei, din care cade o frunză presată între pagini. – Ce ai găsit?, întrebă mama – Cred că sînt chiloţii lui Adam, răspunse fascinat băieţelul.

Cele mai multe minciuni se spun înainte de alegeri, în timpul actului sexual şi după partida de pescuit.

Descoperire: motivul incidenţei crescute a osteoporozei la sexul frumos rezidă în consumul crescut de fosfor şi calciu pe care femeile îl au la cultivarea trofeelor cornoase ale bărbaţilor!

Fericiţi cei ce nu fumează şi nu beau alcool, că aceia vor muri sănătoşi!

Să rîdem, aşadar! Rîsul e cel mai bun şi ieftin medicament. În fond, viaţa e un dans permanent, un balans adesea ameţitor între a face să se întîmple şi a lăsa să se întîmple.

 

 

Fiţi sociabili!