Referendum

Reporter: După părerea mea, sînteţi cel mai deştept şi mai înţelept politician din judeţ de la noi, capabil de orice. În această ipostază în care vă aflaţi în faţa cititorilor noştri, vă rog să răspundeţi unor întrebări sosite la noi la poşta redacţiei, referitoare la acest referendum pentru familia noastră tradiţională care l-aţi iniţiat şi l-aţi susţinut prin nenumărate semnături de pe stradă. În cazul acesta, daţi-mi voie să vă pun prima întrebare de la primul cititor şi anume…

Politician: Ca să ţi-o tai de la bun început şi să nu te las să baţi cîmpii aiurea, atîta îţi spun: această chemare a Bisericii şi a creştinilor conştienţi de valoarea învăţăturilor lui Dumnezeu ne îndeamnă pe noi să vă chemăm la Referendumul pentru familie. Ne pare rău că mulţi au deviat de la acest adevăr fundamental şi consideră că familia poate fi înţeleasă şi altfel. Nicidecum nu poate fi familie o însoţire a două persoane de acelaşi sex întrucît acest păcat este combătut de însuşi Mîntuitorul Hristos, de Sfinţii Apostoli.

Reporter: Astea nu-s cuvintele dumneavoastră, dar să nu intrăm în adîncime. Să sărim peste asta, ca şi cînd nici n-ar fi. Altă întrebare întreabă aşa: de ce scrie pe bloc la mine că dacă nu merg la vot doi bărbaţi vor putea adopta copilul meu?

Politician: Fiindcă aşa-i. Tu ai fost la vot sau n-ai fost? Că văd că-ţi lucesc ochii în cap.

Reporter: Eu n-am fost, că n-am copii. Nici cititorul nostru n-a fost, că nici el nu are copii. Cum comentaţi?

Politician: Nue PSD! Mai mult ca sigur că nu e PSD în această lucrare, fiindcă PSD a făcut apel la toleranţă şi respect reciproc! A făcut public că eu ca politician pesedist, deşi un nonconformist de felul meu, în problema familiei sînt tradiţionalist, baron pesedist. Prin urmare, am susţinut referendumul pentru revizuirea Constituţiei astfel încît ceea ce este stabilit prin legi la ora actuală – căsătoria permisă doar între persoane de sexe diferite – să fie consfinţit la nivel constituţional, pentru a fi securizat; asta, ştiut fiind că legile se pot modifica simplu oricînd şi-i posibil să vină PNL să ne-o tragă!

Reporter: Se ştie că sînteţi holtei convins şi de asta un cititor de-al nostru întreabă cum vă desfăşuraţi activitatea în afara familiei tradiţionale.

Politician: Activitatea mea sexuală nu te interesează pe tine. Asta nu înseamnă că pot fi de acord cu atitudinile jignitoare, calomnioase, implicit şi cu atît mai mult explicit instigatoare la tensiuni, la conflicte între noi, membrii aceleiaşi specii, şi ai aceluiaşi partid, la care unii se dedau! Am fost informat că au apărut în oraş materiale de îndemn la prezenţă la referendum, conţinînd şi un text menit să trezească teamă, îngrijorare şi, pe cale de consecinţă, reacţii de ostilitate la adresa comunităţii LGBT şi a PSD. Detest aşa ceva şi nu voi tolera! Am şi cerut Poliţiei Locale să intervină în litera şi spiritul legii.

Reporter: Acelaşi cititor vă întreabă de ce aţi interzis cuvîntul de pe plăcuţa de înmatriculare care nu are de-a face nici cu familia tradiţională, nici cu Mîntuitorul, nici cu Sfinţii Apostoli.

Politician: Nue PSD! Nue PSD care a interzis-o. Dragnea a interzis-o. Deci, să-ţi fie clar: Nue PSD!

Reporter: Văd că nu-l prea aveţi pe Dragnea la ficaţi. Dumneavoastră cînd aţi votat, aţi votat cu gîndul la Dragnea?

 

Politician: Atît îţi pot spune: cu o mînă am votat DA şi cu cealaltă m-am gîndit la Dragnea. Dar asta să n-o dai publicităţii, că se interpretează în sensul homosexual al puciştilor din PSD.

Reporter: Un cititor din coaliţie îl laudă pe colegul dumneavoastră poet şi preot deputat ALDE din judeţul nostru care a spus că prioritar este ca viitoarea generaţie să nu înveţe „că se poate şi altfel”. Dumneavoastră aţi învăţat din vechea constituţie că se poate şi altfel?

Politician: Se poate şi altfel, dar numai pe întuneric şi cu uşa încuiată la dormitor.

Reporter: Despre femei n-am vorbit deloc. Ne-am referit numai la bărbaţi. De aceea vă adresez o întrebare din partea unei cititoare de gen feminin.

Politician: Blondă? Brunetă? Şatenă? Înaltă? Scundă? Tînără? Între două vîrste? Doamnă? Domnişoară? Ortodoxă? Catolică?

Reporter: Aşa şi-aşa. Şi dînsa vă întreabă direct, fără ocolişuri inutile: organizarea referendumului pentru familia tradiţională a costat aproximativ 100 de milioane de lei?

Politician: Eu am să-i răspund tot fără ocolişuri şi-i zic aşa: soţ şi soţie nu în termenii care funcţionează astăzi, ci în termenii foarte clari pe care natura i-a oferit, bărbat şi femeie. Nu poţi fi soţ şi soţie decît după ce te duci în faţa altarului şi depui un jurămînt, sau la primărie pînă la urmă, dar înainte de toate, înainte de a fi soţ şi soţie, sîntem bărbat şi femeie. Lucrurile sînt foarte simple, iar căsătoria se face între aceşti doi actori, bărbat şi femeie, nu între două genuri neutre care nu îşi asumă nimic, inclusiv şi cel mai important lucru, procrearea noii generaţii.

Reporter: Credeţi că după acest referendum viaţa românilor se va schimba în bine?

Politician: Conform programului de guvernare, viaţa românilor se va schimba în bine şi vor avea mai mulţi bani în buzunare.

Reporter: Un cititor de la alt partid vă întreabă:din punctul meu de vedere nu reprezintă decît o distragere a atenţiei de la problemele reale ale societăţii din acest moment, de la asaltul asupra legilor Justiţiei iniţiată de PSD şi ALDE, de la criza în care am ajuns din cauza gripei porcine ori scandalul manualelor eşuate.

Politician: Ăsta dacă-i bărbat n-a văzut femeie la viaţa lui. Şi dacă-i femeie să lase Constituţia şi să-şi vadă de cratiţă.

Fiţi sociabili!