Rednic, acest… Manea!

Într-o perioadă nu chiar de mult trecută mă amuzam, nu singur, ci împreună cu destui dintre prietenii mei, de poreclele antrenorilor care defilau pe la Dinamo: Flocea, Procuroru’, Țînțaru’, Săpăligă, Puriu’. Ăsta de la urmă era chiar antrenorul de azi (nu bag deloc mîna-n foc că și de mîine!) al echipei Dinamo București, locul unde s-a înregistrat un record demn de orice Carte a Recordurilor: destituirea unui antrenor care abia apucase să facă vreo şase antrenamente și să-și conducă echipa la fix două meciuri.

Ei bine, revenirea Puriului s-a făcut într-un mod perfect grotesc, cel pe care l-a înlocuit în funcție aflînd despre chestia asta de pe Facebook! Adică lipsa de caracter a bandei poreclite Consiliu de Administrație a atins niște limite ale nerușinării pe care pînă la ei nu le atinsese nimeni în galaxia asta. Beneficiarul direct al tărășeniei este numitul Puriu’, despre care cu acest prilej și-au amintit destui că ar mai avea o poreclă: Strîmbu’! Luată separat, aceasta nu spune nimic. În context este însă reflectarea fidelă a caracterului individului, iar faptul că este străveche ne lămurește și că domnul Rednic este cam Strîmb încă din tinerețile sale. Iar ca orice Strîmb s-a simțit și obligat să sară la gîtul lui Radu Paraschivescu după editorialul său din Gazetă în care spunea cam ceea ce am scris și eu aici. A devenit arțăgos în felul în care era și personajul ăla din balada Toma Alimoș: „Manea scurtul/ Și urîtul; / Manea grosul/ Ș-arțăgosul”.

Face cineva pariu cu mine că nu-l apucă iarna acolo? Că și în Ștefan cel Mare operează chestia aia cu „totul în viață se plătește”.

Fiţi sociabili!