Răspuns potrivit

Reporter: Mai mitraliaţi cu gloanţele voastre de argint sau nu mai mitraliaţi? Că n-am auzit nici o împuşcătură pînă acuma şi, iată, aproape s-au deschis secţiile de votare dotate cu geamuri blindate şi cu draci de lunetişti roşii postaţi pe acoperiş. Să nu-mi spuneţi acuma că a fost o păcăleală electorală, că chiar mă supăr că i-am minţit pe cititorii noştri bucovineni sleiţi de puteri după două zile de petrecanie la Hora Bucovinei!

Politician: Nu ştiu ce vrei să insinuezi. Noi dimpotrivă n-am practicat, nu practicăm şi nu vom practica vreodată acest tip de terorism electoral. Noi ne întrebăm în schimb de ce fug pesediștii de banii europeni. Nu ne întrebi şi tu de ce fug pesediștii de banii europeni?

Reporter: Vă întreb. De ce să nu vă întreb? De ce fug pesediștii de banii europeni?

Politician: Dacă tot mă întrebi, îţi spun eu, pentru că nu îi pot fura, pentru că pe de o parte nu știu, iar pe de altă parte nu pot să-i fure, iar atunci cînd primarii liberali și președinții de consilii județene aduc bani europeni pentru a crește nivelul de trai al cetățenilor, ei nu fac altceva decît să amenințe așa cum ne amenință acum cei 1.100 de primari, inclusiv pe cei 46 de la Suceava, așa cum ne șantajează acum liderii de organizații.

Reporter: Va să zică de fapt dimpotrivă, pesediştii practică acest mizerabil terorism electoral împotriva peneliştilor!

Politician: Să ştii că da, ai dreptate. Pesediştii au început cea mai mizerabilă campanie împotriva PNL. Mă atacă de dimineața pînă seara și ne atacă liderii. Au ajuns la neobrăzarea încît să-mi atace soția însărcinată în luna a șaptea. Vor plăti pentru fiecare atac pe care îl aduc împotriva unui liberal și unui român de bună credință. Nu vor scăpa și vor fi răpuși pe 26.

Reporter: Cum vor fi răpuşi? Că aţi zis că voi sînteţi ca nişte floricele sau păsărele nevinovate şi nu practicaţi terorismul electoral.

Politician: Floricele zici? Păsărele zici? Iată ce spune la voi, la Suceava, unul care ni se opune chipurile la aceste păsărele!

Reporter: Ce spune, ce spune?

Politician: Nu spune acuma, a spus mai demult. Crezi că eu nu citesc presa de la voi, din Suceava?

Reporter: Nu-mi aduc aminte ce spune, că eu acuma sînt ancorat în prezentul electoral europarlamentar.

Politician: Să-ţi fie ruşine că nu-ţi aminteşti. E clar că eşti de la presa roşie din Suceava care mă atacă de dimineața pînă seara. Veţi plăti şi voi, ziariştii roşii, pentru fiecare atac, pe care îl aduceţi împotriva unui liberal și unui român de bună credință. Şi care aţi ajuns la neobrăzarea încît să-mi atacaţi soția însărcinată în luna a șaptea.

Reporter: Nici nu ştiam că aveţi o soţie însărcinată în luna a şaptea. Mai bine răspundeţi-mi la întrebarea dinainte, cu păsărelele, că pe berze le exclud din discuţie, avînd în vedere soţia dumneavoastră însărcinată în luna a şaptea.

Politician: Iată ce-a zis un ciumat de la voi: cică în parcuri au cam reușit să scape de ele, adică de noi, păsărelele, dar cică au migrat, adică liberalii noştri au migrat spre alte zone în care nu se poate interveni, pentru că zonele respective nu aparțin domeniului public al municipiului. Recent a venit chiar şi  reprezentantul unei firme cu o soluție de sterilizare a noastră, prin intermediul hranei pe care ne propune Dragnea s-o mîncăm şi care de fapt este un program de reducere a noastră, unul pe termen lung, cel puţin pe cinci ani.

Reporter: Nu cumva aţi citit un articol referitor la campania de alungare a ciorilor care și-au făcut cuiburi în parcuri, dar și în copacii de printre blocuri, la noi, în Suceava?

Politician: Aparent, despre ciori este vorba, dar dacă citeşti în subtext, cum citesc eu mereu ca deformaţie profesională de la Realitatea TV, imediat îţi dai seama că se referă la noi, liberalii.

Reporter: Cum v-aţi dat seama că este vorba de voi, liberalii?

Politician: Tot din subtext mi-am dat seama. Că uite ce spune ciumatul vostru, că deși sîntem frumoși şi deştepţi, cică producem mult deranj celor din zonă, dar mai ales facem foarte multă mizerie și distrugeri, iar cea mai facilă soluție de îndepărtare a noastră ar fi să nu mai fim hrăniți de oameni, adică de electoratul nostru europarlamentar bucovinean.

Reporter: Cred că aţi mers prea departe cu subtextele şi de fapt în ce-aţi citat mai devreme este vorba de porumbei, nu de ciori. Deci sînt sigur că aţi mers mult prea departe cu subtextele dumneavoastră, în loc să păstraţi acea echidistanţă profesională care ne caracterizează pe noi, ziariştii.

Politician: Nu te mai ambala, fiindcă noi, liberalii, aşa cum recunoaşte şi specialistul vostru, nu avem dușmani naturali și trăim foarte mult, chiar dacă eliminarea noastră a fost abordată anterior cu fel și fel de metode, însă fără rezultate notabile, fără a avea eficienţa dorită, pentru că doar cîţiva zeci de pedelişti au fost doborîţi, în vreme ce restul au revenit după cîteva ore, sub formă de liberali.

Reporter: Asta se cunoaşte şi se recunoaşte. Şi ca să trecem la alte subiecte de actualitate, vreau să vă întreb ce părere aveţi despre repatrierea lui Radu Mazăre din Madagascar şi cum credeţi că vor răspunde românii bucovineni la întrebările lui Iohannis de la referendum?

Politician: Cum zice şi preşedintele nostru al românilor, e momentul ca PSD să primească un răspuns foarte clar din partea românilor, fiindcă e important să dăm răspunsul potrivit la referendum. Hoţii s-au cocoţat în fruntea statului şi românii trebuie să dea un răspuns. Noi nu sîntem un neam de hoţi. Trebuie să dăm un răspuns la aceste întrebări.

Reporter: Care întrebări, care răspuns?

Politician: Cum care întrebări şi care răspuns? Nu-i clar că este momentul ca PSD să primească un răspuns foarte clar din partea românilor, fiindcă e important să dăm răspunsul potrivit la referendum?

Fiţi sociabili!