Răcire accentuată

Reporter: Ca să nu mai pierdem timpul cu introduceri inutile şi şapouri de doi lei, am să vă întreb direct şi personal, în numele cititorilor noştri: puteţi să-mi recitaţi pe nerăsuflate titlul moţiunii de cenzură pe care liderii voştri au citit-o joi în Parlament?

Politician: Care joi? Joia asta sau joia cealaltă?

Reporter: Hai, nu vă prefaceţi să nu înţelegeţi, ca să trageţi de timp. Îmi puteţi sau nu îmi puteţi recita pe nerăsuflate titlul moţiunii de cenzură?

Politician: De ce mă întrebi? Vrei să manipulezi succesul acestei moţiuni sau vrei să te inspiri dintr-însa, ca să fabrici ştiri false care să manipuleze electoratul?

Reporter: Vreau să ştie cititorii noştri cît de responsabili sînteţi faţă de popor şi faţă de cei care şi-au pus speranţe în moţiunea de cenzură.

Politician: Vrei cam multe şi eşti cam obraznic. Vrei să insinuezi ceva în legătură cu succesul acestei moţiuni?

Reporter: Ca să fiu cinstit, eu am aflat că moţiunea de cenzură este intitulată „Ca să reconstruim România, Guvernul Dăncilă trebuie demis urgent” şi ea a fost citită, joi, în plenul reunit al Parlamentului.

Politician: Ştii cam multe pentru un pîrlit de reporter. Ce mai ştii, în afară de titlul moţiunii?

Reporter: Mai ştiu că 128 de parlamentari au fost prezenţi în sala de plen la citirea moţiunii, iar Marcel Ciolacu a declarat că PSD nu are 233 de parlamentari, dar nici cele cinci partide de opoziţie adunate nu fac 233 de voturi pentru a trece moţiunea de cenzură.

Politician: Şi tu crezi în balivernele acestui Ciolacu?

Reporter: V-aş crede pe dumneavoastră, dacă mi-aţi spune ceva, cît de cît.

Politician: Ce să-ţi spun?

Reporter: Să-mi spuneţi, de pildă, pe nerăsuflate, titlul moţiunii de cenzură!

Politician: Nu l-ai spus tu? Ce-ţi mai trebuie să-l auzi de la mine? N-ai vrea tu mai bine să vorbim despre nişte realizări importante?

Reporter: N-aş fi împotrivă. Despre ce realizări este vorba?

Politician: De pildă, de faptul că liderul deputaţilor PNL, Raluca Turcan, a afirmat, joi, că partidul va continua negocierile cu parlamentarii privind moţiunea de cenzură şi că vor obţine cu mult peste 233 de voturi. Şi mai ales despre faptul că doamna Raluca Turcan a adăugat că Guvernul Dăncilă va ajunge istorie.

Reporter: Credeţi că de asta s-a întîrziat tipărirea manualelor de istorie? Ca să intre doamna Dăncilă în istorie pe ultima sută de metri? Nu mai bine o băgaţi pe doamna Raluca Turcan în istorie?

Politician: Te invit să nu mai faci sugestii răutăcioase la adresa opoziţiei democratice şi să nu-i faci campanie electorală Vioricăi Dăncilă de faţă cu mine!

Reporter: Mă scuzaţi, m-a luat ştirea pe dinainte.

Politician: Ce ştire? E o ştire pe surse?

Reporter: Este o ştire pe bune. Că vor fi 246 sau 240, cert e că vor fi mult peste 233 şi că Guvernul Viorica Dăncilă va ajunge istorie.

Politician: Aşa-mi placi! Dă-i înainte, că-mi place cum zici.

Reporter: Nu-i de la mine. Este tot de la doamna Raluca Turcan, pe care o citez cu exactitate: „Continuăm negocierile cu orice parlamentar care doreşte şi se poate delimita de acest Guvern. Aşa cum spunea cineva, urmează un Black Friday. E foarte clar că acest guvern va folosi toate mijloacele din dotare astfel încît să oprească votul la moţiune. Va fi o bătălie a forţei caracterului”.

Politician: Şi nu are dreptate?

Reporter: Pe de altă parte, preşedintele Senatului, Teodor Meleşcanu, a afirmat, tot joi, că Guvernul PSD nu are de ce să aibă emoţii în privinţa moţiunii de cenzură, deoarece „politica se face pe voturi, ca şi fotbalul pe goluri”.

Politician: De cînd se pricepe Meleşcanu la fotbal?

Reporter: Se pricepe. Nu puteţi afirma pur şi simplu că nu se pricepe.

Politician: Prezintă-mi o dovadă în acest sens!

Reporter: Dovada este că ştiţi ce-a zis despre fotbal?

Politician: Ce-a zis?

Reporter: A zis, citez: „Eu ţin cu echipa cîştigătoare”.

Politician: Nu te cred că a zis că ţine cu noi! Dacă a zis chiar aşa, recunosc că se pricepe la fotbal.

Reporter: Deci este clar pentru mine: moţiunea de joi nu va trece.

Politician: Care joi? Joia asta sau joia cealaltă?

Reporter: Ce mai contează? Oricum, nu va trece. Aţi auzit că vremea este în răcire?

Politician: Ce întrebare-i şi asta? Îţi baţi joc de mine sau ce?

Reporter: Vreţi să vă mai întreb ceva despre moţiune?

Politician: Sigur că vreau. Tu nu vrei?

Reporter: Sigur că vreau. Îmi puteţi sau nu îmi puteţi recita pe nerăsuflate titlul moţiunii de cenzură?

Politician: Sigur că vreau. Într-adevăr, vremea este în răcire accentuată.

Fiţi sociabili!