Puşchea pe limbă

Reporter: Mă bucur să ne reauzim pe calea undelor telefonice şi ca să nu vă tulbur starea de relaxare în care ne-a băgat Guvernul de cîteva zile, vă rog să destăinuiţi pentru cititorii noştri cum vă relaxaţi personal, la trup şi la minte, după atîtea săptămîni de stare de urgenţă?

Politician: Cum să mă relaxez? Stau mereu în stare de relaxare pe Facebook şi păstrez distanţa socială şi politică faţă de aceşti guvernanţi iresponsabili.

Reporter: De ce spuneţi aşa de urît despre Guvernul care ne-a păzit pînă acum, cum a putut, de această pandemie?

Politician: Nu-ţi aduci aminte ce zicea Flutur, cînd s-a instalat acest guvern iresponsabil?

Reporter: Nu-mi aduc aminte precis ce zicea. Cred că zicea bine, ca de obicei.

Politician: Greşit. Zicea că, din punctul său de vedere, pentru PNL, pasul cel mai important pentru perioada următoare este cel al alegerilor anticipate.

Reporter: Şi ce dacă zicea?

Politician: Zicea ca să nu tacă. Zicea că trebuie să spunem mai apăsat românilor de ce. Cică nu ei au creat criza, ci PSD, care şi-a pierdut un aliat pe drum, anul trecut. Și într-o ţară civilizată, cînd nu mai ai majoritate, te duci la anticipate. Zicea că nu e un moft. Și cică trebuie să cerem românilor. Zicea să mergem la anticipate, ca să facem marile reforme pentru România. Cînd colo, numai noi sîntem pentru România, că de asta ne zice Pro România!

Reporter: Ce importanţă are, în momentul de faţă, ce zicea el atunci? Mai este valabil ce zicea el atunci?

Politician: Zicea că o face pentru a intra în normalitate, bla, bla.

Reporter: De ce spuneţi aşa de urît despre domnul Flutur? De ce nu vă relaxaţi un pic, să putem vorbi pe îndelete?

Politician: Hai să vorbim pe îndelete.

Reporter: Spuneţi, vă rog, pe îndelete, dar vă rog să nu vă mai luaţi de bietul om, care a fost şi bolnav.

Politician: După ce a adus gazul la Vatra Dornei, a terminat spitalul de copii la Suceava, a început construcția autostrăzilor, a inaugurat spitalul din Fălticeni, a finalizat tunelul de la Vatra Dornei și aeroportul de la Floreni, a pus în circulație drumul Iași – Dolhasca – Ipotesti – Dărmănești, a adus elicopterul SMURD la Câmpulung, iată că domnul Flutur a mai inventat o nouă rețetă Dr. Oetker: Comisia Europeană va finanța proiecte de drumuri în valoare de 250 milioane de Euro. Asta în condițiile în care în 2018 cam aceleași proiecte erau date ca finanțate de Banca Mondială.

Zic să încerce și la BEI, BERD, FMI, timp este.

Reporter: Văd că nu vă puteţi abţine să fiţi răutăcios cu domnul Flutur. Ştiţi cumva cu Hora Bucovinei cum rămîne?

Politician: Probabil că se joacă pe toloaca on-line. Însă tu habar n-ai că acest domn preşedinte are puşchea pe limbă.

Reporter: Puşchea pe limba română? Cum adică are puşchea pe limbă?

Politician: Uite ce zicea el în urmă cu vreo trei-patru luni: acum este era calculatorului. De ce atîtea hîrtii? De ce nu ne gîndim să concentrăm mai multe entităţi într-un loc, în acele aşa-zise mall-uri administrative, pentru ca cetăţeanul să nu fie plimbat, cum este plimbat astăzi. Și lumea aşteaptă acest lucru. Spune şi tu dacă asta nu-i puşchea pe limba lui! Ştia ce urmează şi a zădărnicit.

Reporter: Vreţi să spuneţi că se referea la actuala pandemie?

Politician: Păi, cum altfel? Ştia ce-o să fie şi de asta promitea verzi şi uscate.

Reporter: Mai daţi-mi, vă rog, un exemplu.

Politician: Ca de exemplu, se lăuda că o să promoveze un proiect turistic care s-ar putea intitula „Drumul celor patru mănăstiri”.

Reporter: Dacă ziceţi că avea puşchea pe limbă, de ce-şi mai bătea gura prin mănăstiri???

Politician: Ca să-mi dea mie apă la moară să mă exprim pe Facebook.

Reporter: Dumneavoastră nu vă băteaţi tot aşa gura cînd eraţi preşedinte al Consiliului Judeţean?

Politician: Cu ce-mi băteam gura?

Reporter: Nu-mi aduc aminte precis, dar vă băteaţi gura cu fel de fel de proiecte magnifice. Ce s-a ales din aceste proiecte?

Politician: Cred că mă confunzi. Pe vremea aceea la care te referi, eu mă antrenam pentru perioada asta de relaxare. Mă relaxam zi şi noapte şi uite acuma nu m-a luat starea de relaxare pe nepregătite.

Reporter: Aţi putea să faceţi o analiză constructivă a situaţiei actuale din judeţul şi municipiul Suceava?

Politician: Ca o concluzie constructivă, declar că pînă la urmă amenzile date de oamenii lui Flutur pentru nerespectarea regulilor din situația de urgență generată de pandemie sînt ilegale, așa cum s-a pronunțat Curtea Constituțională a României. Lucrurile nu sînt încă tranșate, iar situația celor peste 300.000 de persoane care au fost amendate pentru încălcarea prevederilor ordonanțelor militare este încă incertă.

Reporter: Asta o ştie toată lumea care se uită la televizor. Credeţi că se va aproba ieşirea Sucevei din carantină? Ce faceţi dumneavoastră, ca parlamentar responsabil, pentru aceşti suceveni?

Politician: Ce să fac? Mă întreb creştineşte ce se întîmplă cu costurile din spatele acestor amenzi. Şi mai fac ceva pentru bieţii suceveni: bănuiesc creştineşte că aceste amenzi nu au venit de la duhul lui Aladin.

Fiţi sociabili!