Purtătorul de cuvînt de care-ar fi nevoie

„Magda Axon este un jurnalist cu vechime, cunoscut pentru sutele sau poate miile de articole de bun simţ semnate de-a lungul timpului în cotidianul « Crai Nou ». Magda este o persoană discretă şi foarte serioasă, pe care orice redacţie care se respectă ar vrea să o aibă. Magda nu este o persoană conflictuală. Din contră. Nu cred că există vreun jurnalist sucevean, vreo oficialitate ori vreun cetăţean oarecare cu care Magda a intrat în contact pentru a scrie un articol care să spună ceva de rău despre proaspăta purtătoare de cuvînt a prefectei de Suceava. Nu ştiu ca Magda să fie membru PSD şi cred că a fost recomandată pentru funcţia de purtătoare de cuvînt doar de profesionalismul său. Mirela Adomnicăi nu putea face o alegere mai inspirată. Dacă toate deciziile prefectei de Suceava ar fi de acelaşi calibru, atunci treburile ar merge mult mai bine în judeţul ăsta”.

Acesta este finalul unui comentariu difuzat de Radio Top în iulie 2017, după ce Mirela Adomnicăi, pusă în funcţia de prefect de PSD, a numit-o pe Magda în funcţia de purtător de cuvînt al Prefecturii Suceava.

S-a schimbat guvernarea, iar doamna Adomnicăi nu mai este prefect şi nici Magda nu mai este purtătoarea de cuvînt a Prefecturii. Păcat, pentru că ar fi foarte mare nevoie de Magda la Prefectura Suceava, instituţie care este praf la comunicare. Praf într-o perioadă în care ar trebui să fie brici.

Ultima gafă a Prefecturii Suceava este aceea că a comunicat fals că bărbatul de la Mălini infectat cu COVID 19 s-a vindecat. După cîteva ore, Prefectura a revenit şi a spus că, de fapt, pacientul încă nu s-a vindecat şi a încercat să dea vina pe alţii pentru falsul livrat presei. Care presă a luat de bun ce-a zis ditamai Prefectura şi a dat ştirea mai departe.

Imediat ce-au ajuns la putere, liberalii au spus că sînt de partea meritocraţiei. Nu s-a prea văzut asta. Dacă vor să o dovedească, ar trebui să o roage pe Magda Axon să revină la Prefectură, la biroul de comunicare. Măcar pînă trece criza asta.

Comentariu difuzat de Radio Top Suceava – 104 FM.

Fiţi sociabili!