Puiul lui Pepelea

Ca în povestea cu cuiul lui Pepelea, puii din PNL şi PDL şi-au lăsat cîteva ceva prin instituţiile pe unde au lucrat, pentru ca odată cu revenirea PNL la putere să se poată întoarce la locul faptei  

Puiul lui Pepelea

Puuuui pui-pui-pui, puuuui pui-pui-pui! Numai cine n-a stat pe la ţară în copilărie nu ştie cum se cheamă puii de găină la masă. Masa însemnînd cîteva grăunţe de porumb. Imediat ce puii de găină auzeau chemarea, aceştia se adunau în jurul grăunţelor împrăştiate prin curte într-un fel de grămadă ordonată ca la rugby. Cei mai puternici dintre aceştia dădeau din aripi şi din cioc pentru a-şi face loc şi pentru ca astfel să ciugulească cît mai multe grăunţe.

Acum, să lăsăm curţile de la ţară cu tot cu puii lor de găină şi mergem la oraş unde ne aşteaptă puii de partid, care au revenit la masa bogaţilor, adică a celor care au pus mîna pe putere.

Unul dintre liberalii care s-au instalat într-un fotoliu de şef precum o găină pe ouă în cuibar este Gelu Puiu. La începutul lunii decembrie a anului trecut, Guvernul PNL l-a luat pe acesta din funcţia de şef al Ocolului Silvic Vama şi l-a dus în biroul de secretar de stat în cadrul Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor. Domnul Puiu, Puiu I, a mai deţinut o funcţie asemănătoare în cadrul Guvernului USL, atunci cînd în perioada martie 2013 – februarie 2014 a fost numit la propunerea PNL secretar de stat în cadrul Ministerului Mediului şi Schimbărilor Climatice.

În pagina 3 o să ne referim la un alt pui pe care PNL l-a luat şi la dus sus, sus, sus, în funcţie, sus. Este vorba despre Ioan Puiu, pe care liberalii l-au fixat pe postul de adjunct al Inspectoratului Şcolar Suceava.

Bucuria Alexandrei Chirilă n-a fost de prea lungă durată. Doamna Chirilă n-a dansat decît o vară în rochia de adjunctă a Inspectoratului Şcolar Suceava. Hai, şi-o toamnă şi un pic din iarnă.

La finalul lunii mai a anului trecut, PSD-ul a avansat-o pe Alexandra Chirilă de la gradul de inspector în cadrul IŞJ Suceava la cel de adjunct al IŞJ, avînd ca domeniu de competenţă managementul instituţiei. Numai că la finalul lunii decembrie a lui 2019, dată fiind reconfigurarea scenei politice, Alexandra Chirilă a fost retrogradată pentru a-i face loc unui liberal. Un liberal care-i un pui de pedelist, numele acestuia fiind Ioan Puiu. Domnul Puiu a intrat în Inspectoratul Şcolar cu mulţi, foarte mulţi ani în urmă. Din informaţiile noastre, învăţătorul Puiu a fost inspector pe probleme de învăţători pe la începutul anilor 2000. Numai că PSD-ul, nemulţumit de activitatea acestuia, s-a descotorosit de el. Puiu II a fost recuperat de inspectorul general Petru Carcalete. Domnul Carcalete, care pentru o scurtă perioadă de timp a fost membru PNL, iar apoi s-a convertit la pedelism, l-a readus pe domnul Puiu pe postul de inspector pe probleme de învăţămînt primar. S-a schimbat puterea politică, a fost schimbat din funcţie şi Puiu II, care şi-a propus şi a reuşit să facă o facultate de drept şi una de educaţie fizică şi sport, acesta ajungînd între timp profesor de handbal la Liceul cu Program Sportiv Suceava. Şi cum la Suceava PNL=PDL, Puiu II nu avea cum să fie uitat, aşa că a fost readus în Inspectoratul Şcolar, însă, aşa cum spuneam, nu ca simplu inspector, ci ca inspector general adjunct. Astfel, anul s-a încheiat perfect pentru puiul de pedelist care a crescut şi a ajuns mare penelist, pentru că fiica sa, medicul Oana Mihaela Puiu, s-a căsătorit cu managerul Spitalului Municipal Rădăuţi, Traian Andronachi, cel care a fost pus în funcţie de primarul PSD al Rădăuţilor, Nistor Tătar. Trăiască şi înflorească hora între popoare! Un an mai bun 2020 să fie! Să fie şi pentru noi, că voi l-aţi avut foarte bun pe cel de anul trecut.

Sorin AVRAM

Fiţi sociabili!