Propunerea care corespunde

Dacă trece Guvernul Orban, adică dacă Parlamentul va da un vot favorabil Guvernului anunţat de liderul PNL, Ludovic Orban, atunci va avea şi Suceava un ministru după mulţi ani. După ce Gheorghe Flutur a renunţat la funcţia de ministru al Agriculturii deţinută în Cabinetul Tăriceanu. Dacă va trece Guvernul Orban, atunci vom putea consemna saltul Sucevei politice de la Agricultură la Cultură. Deputatul liberal de Suceava Bogdan Gheorghiu este propunerea lui Ludovic Orban pentru funcţia de ministru al Culturii.

Dar cine-i domnul Gheorghiu, se vor fi întrebat imediat ce s-a auzit de nominalizare mulţii oameni de cultură din ţara asta aflaţi la momentul anunţului în biblioteci sau pe internet? Adică, merită unu’ Bogdan Gheorghiu de la Suceava să deţină portofoliul Culturii? Totuşi, Bogdan are o facultate de actorie şi a lucrat ca jurnalist. Acesta a făcut emisiuni de radio şi tv şi a condus postul local de televiziune Bucovina TV. Adică, nu-i luat dintr-un butic ori de la un service auto şi pus să se ocupe de teatre, muzee şi cinematografie. Pe partea politică, domnul Gheorghiu este membru al Comisiei de Cultură din Camera Deputaţilor de trei ani, ceea ce înseamnă că s-a familiarizat cu domeniul. În acelaşi timp, chiar şi atunci cînd nu era membru PNL, acesta s-a manifestat ca un autentic liberal, făcînd din Bucovina TV principala voce a PNL-ului în judeţul nostru.

Aşadar, Bogdan Gheorghiu corespunde. Aşadar, Bogdan şi domnul Gheorghiu merită funcţia. A, ăsta-i un guvern de sacrificiu şi Bogdan Gheorghiu nu va sta mult în funcţie? Aşa o fi, dar las’ să mai fie şi unii de-ai noştri, chiar dacă pentru o scurtă perioadă. Las’ să mai fie şi unii de-ai noştri, de la Suceava, că Ardealul şi Sudul au tot dat ţării miniştri şi s-a văzut cu ce rezultate.

Comentariu difuzat de Radio Top Suceava – 104 FM și radiotop.ro.

Fiţi sociabili!