Propagandiştii cu Armani şi cu sutană

Se ştie, pentru că se vede şi se aude, că între politicieni şi preoţi există o mare prietenie. Primii sar cu banul, nu cu banul lor, ci cu banul public de la primărie, de la consiliul judeţean sau de la guvern, iar ceilalţi sar cu promisiunea că vorbesc ei cu Cel de Sus să-i ajute pe politicieni să nu piardă alegerile şi să nu-şi piardă libertatea.

Referendumul pentru familie demonstrează şi mai clar că între politicieni şi slujitorii Bisericii există o legătură foarte strînsă. Politicienii umblă împreună cu preoţii şi le explică oamenilor cum stă treaba cu familia tradiţională, aia formată dintr-un bărbat şi o femeie, şi cît de periculoşi sînt homosexualii şi lesbienele care oricînd pot da buzna în casele lor pentru a le lua copiii.

Momentul halucinant al campaniei deşănţate dezvoltate de binomul politician-preot a fost atunci cînd o şedinţă dedicată referendumului a fost organizată într-o biserică dintr-o localitate prahoveană, la care au participat politicieni de toate culorile, inclusiv un ministru, şi feţe bisericeşti. Este halucinant ce s-a întîmplat pentru un om obişnuit, însă nu şi pentru un om complex cum este purtătorul de cuvînt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu: „Această întîlnire a avut loc într-o biserică şi nu este nimic ilegal în asta. Evident acest lucru atrage critici total neinspirate legate de politizarea temei referendumului. Întîlnirea dintre organizatorii referendumului şi susţinători nu conţine nimic ilegal sau imoral, pentru că nu e vorba de o politizare a referendumului”.

Totuşi, o dezbatere la care participă şi politicieni reprezintă o dezbatere politizată, orice ar spune reprezentantul Bisericii. De fapt, este impropriu spus dezbatere, fiind vorba despre o acţiune pur propagandistică în cadrul căreia şi-au dat mîna feţele bisericeşti şi feţele politicieneşti. Întîlnirea cu pricina a avut loc la Biserica Adormirea Maicii Domnului din localitatea prahoveană Băneşti. Norocul activiştilor de partide şi al popilor că Maica Domnului dormea adînc, fiindcă dacă s-ar fi trezit şi ar fi văzut ce se întîmplă în lăcaşul de cult pe care-l patronează, probabil că i-ar fi fugărit pe împopoţonaţii care nu mai au nici o limită.

Dumnezeu, cel care ne-a învăţat şi ne învaţă să ne iubim aproapele, şi nu să-l prigonim şi să-l punem la zid, nu bate cu parul, după cum se ştie. Dar poate va bate cu referendumul. Poate va face în aşa fel încît să nu iasă cvorumul la referendum, iar acesta să nu poată fi validat, spre nemulţumirea propagandiştilor cu costume Armani şi al celor cu sutană.  

Fiţi sociabili!