Profesorul universitar doctor Brânduşa-Elena Steiciuc

Profesorul universitar doctor Brânduşa-Elena Steiciuc face parte din Colectivul de limbă şi literatură franceză din cadrul Facultăţii de Litere şi Ştiinţe ale Comunicării.

În impresionantul CV al doamnei Steiciuc se vorbeşte despre stagii şi misiuni în străinătate, titluri ştiinţifice, activitate ştiinţifică, asociaţii profesionale şi ştiinţifice, volume ca autor unic, volume în colaborare sau coordonate, proiecte de cercetare, articole, comunicări şi traduceri. Se vorbeşte mult, pentru că dosarul de prezentare al universitarei conţine nu mai puţin de 17 pagini cu scris mărunt. La rînd stă pagina 18, care va fi deschisă cu un nou premiu obţinut de doamna Steiciuc.

Conform unui comunicat al USV, „în cadrul festivității de acordare a premiilor Uniunii Scriitorilor din România pentru apariții editoriale din anul 2017, care a avut loc vineri, 9 noiembrie 2018,  la Filiala Iași, prof. univ. dr. Elena-Brândușa Steiciuc, de la Facultatea de Litere și Științe ale Comunicării a Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava, a primit Premiul Reprezentanței Suceava. Volumul distins – intitulat  FRANCOPHONIE & DIVERSITÉ – publicat la editura universității sucevene conține  articole, cronici, interviuri despre și cu autori francofoni contemporani, care conturează, prin scrierile lor, identitatea  plurală a francofoniei în secolul XX și la începutul noului mileniu. O mare parte dintre autorii prezenți în acest volum (Panait Istrati, Emil Cioran, Oana Orlea, Rodica Iulian, Liliana Lazar) sînt de origine română, ceea ce subliniază, o dată în plus, contribuția majoră a României la un fenomen literar de anvergură mondială”.

Ce poţi să mai spui în afară de sincere felicitări şi mult succes în continuare?

 

Fiţi sociabili!