Primul la dările locale

  • Cetăţenii şi persoanele juridice din municipiului Suceava care îşi plătesc pînă la sfîrşitul lunii martie taxele şi impozitele locale vor beneficia de o reducere de 10% din valoarea acestora. Pentru sucevenii care nu au chef să plătească ori n-au cu ce, la fel ca în ceilalţi ani, reducerea rămîne de 100%.
  • Ca în fiecare an de cînd este primar, Ion Lungu a fost primul care şi-a plătit dările locale. În concluzie, domnul Lungu nu se mulţumeşte doar cu titlul de prim gospodar al Sucevei, aşa cum li se mai spune primarilor de către presa cu peniţă de lemn, ci vrea să şi-l menţină şi pe cel de prim contribuabil.
  • Grăbindu-se să plătească taxele şi impozitele, Ion Lungu a făcut o economie de 22,10 lei. Aşa afaceri tot să faci! Dacă primarul va mai pune 7,90 va putea să-şi comande o pizza din aia bună. Şi va avea şi de unde să-i lase un ciubuc băiatului care-i va aduce pizza. O pizza din care primarul Sucevei, Ion Lungu, ar putea să-i dea o felie şi primarului de Fălticeni, Cătălin Coman, pentru că acesta nu-şi va permite să-şi comande una, fiindcă, la Fălticeni, taxele şi impozitele locale s-au majorat în acest an cu 16,5%.
  • Primarul Sucevei, Ion Lungu, susţine că problema cîinilor comunitari va fi rezolvată cam la finele lunii martie şi a adăugat că este vorba despre „o problemă care produce foarte mult disconfort, în special copiilor şi oamenilor în vîrstă”. Celor care nu sînt nici prea mici, nici prea bătrîni, prezenţa cîinilor comunitari pe străzi le produce o foarte mare bucurie, mai ales atunci cînd îi văd pe cîinii fără stăpîn lătrînd şi alergînd după copii şi după pensionari.
  • Conform Direcţiei Judeţene de Statistică Suceava, numărul de salariaţi a rămas aproximativ acelaşi la finele anului trecut comparativ cu sfîrşitul lui 2012. De unde rezultă că, într-adevăr, Universitatea „Ştefan cel Mare”, şcolile profesionale şi liceele sucevene sînt adevărate fabrici de şomeri.
  • Gospodarii din localitatea suceveană Bosanci au trebuit să umble prin trei judeţe pentru a găsi gheaţa în care să sculpteze, aşa cum fac an de an, crucea de Bobotează. Pînă la urmă, după îndelungi căutări, oamenii au găsit gheaţă tocmai într-un pîrîu din comuna Poiana Stampei. Înseamnă că localitatea respectivă chiar este condusă de nişte membri de partid care mint de îngheaţă apele.

   

Fiţi sociabili!