Primarul Neculai Florea

Sîmbătă, 30 martie, primarul Sucevei, Ion Lungu, a oferit flori, diplome şi cîte 400 de lei pentru încă 24 de cupluri de suceveni care au împlinit 50 de ani de căsnicie. C-aşa-i datina la noi, datină care a început în cel de-al doilea an din primul mandat al lui Ion Lungu, adică în 2005, de atunci fiind premiate şi felicitate peste 1.300 de cupluri de aur. Modelul a fost preluat de mai toate localităţile din judeţ, iar primarii oferă diplome şi premii după posibilităţi.

Tot primarul Sucevei i-a oferit în 2018 titlul de cetăţean centenar fostei educatoare Lucea Bohatereţ, care pe 5 mai anul acesta va împlini 102 ani. Înainte de asta, doamna Bohatereţ a primit titlul de cetăţean de onoare al municipiului.

Însă, în judeţul ăsta nu doar municipiul Suceava ar trebui să conteze, dar ce să-i faci dacă sediile majorităţii redacţiilor sînt aici.

Dar haideţi să aruncăm o privire şi pînă în comuna Horodniceni. Acolo trăieşte veteranul de război Costachi Ştirbu, care pe 27 martie a împlinit extraordinara vîrstă de 105 ani! Cu acest prilej, primarul Neculai Florea a mers la veteran acasă pentru a-l felicita şi a scris pe pagina sa de socializare: „Cu ajutorul lui Dumnezeu am ajuns și astăzi, la împlinirea venerabilei vîrste de 105 ani, să ne bucurăm de minunea comunității noastre, moș Costachi ȘTIRBU, din satul Brădățel! De fiecare dată cînd ne revedem ne întîmpină cu emoție și ne oferă o altă lecție de viață!”.

Sărbătoriul a primit din partea Consiliului Local flori şi o diplomă.

La mulţi ani, domnule Ştirbu, şi felicitări primarului şi consilierilor locali pentru că sînt alături de veteranul de război.

Fiţi sociabili!