Primarul comunei Valea Moldovei – Constantin Moroşan

Constantin Moroşan. Primarul comunei Valea Moldovei, pentru că ar fi comis o inginerie funciară, iar pentru asta procurorii DNA l-au trimis în judecată. Prezumţia de nevinovăţie funcţionează, dar orişicît.

DNA-ul i-a trimis în judecată pe primarul comunei Valea Moldovei, Constantin Moroşan, şi pe preşedinta Asociaţiei utilizatorilor de păşune „Runcul Văii Moldovei”, Magdalina Radu, care este şi sora primului ales al localităţii.

Conform procurorilor, în martie 2014, primarul Moroșan a încheiat cu sora sa un contract de închiriere a 280 de hectare de pășune. Păşunea ar fi fost făcută cadou cu încălcarea dispozițiilor legale. Pe de altă parte, în perioada 2010 – 2014, sora primarului ar fi depus la APIA mai multe documente false și inexacte cu scopul de a obține subvenţii pentru suprafețe de pășune pe care nu le deținea în realitate. Prin ingineriile funciare puse la cale s-au obţinut fonduri nerambursabile în valoare de 1,2 milioane de lei. Dosarul a fost trimis la Tribunalul Suceava.

Asta cu păşunile fiind lămurită, o să trecem la alt subiect. După cum se ştie, la Valea Moldovei trăiesc foarte mulţi cetăţeni de etnie rromă, care, firesc, au o droaie de copii. Copii care, unii dintre ei, merg la şcoală. Firesc, copiii ar merge la o şcoală renovată, dar trebuie să se mulţumească cu ce li se oferă. Din informaţiile noastre, şcoala renovată stă închisă pentru că domnul primar caută tot felul de pretexte ca să nu dea jos lacătul de pe uşă. Mai exact, caută bani pentru nu ştiu ce finisaje şi dotări pentru a întîrzia deschiderea şcolii, pentru a-i pedepsi pe elevi fiindcă părinţii lor nu l-ar fi votat la alegerile locale din 2016.

Sperăm că gura lumii slobodă are ceva cu primarul şi ne-a spus lucruri neadevărate, pentru că altfel o să rugăm Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării să intervină.

Revenind la dosarul cu păşunile, o să spunem că există prezumţia de nevinovăţie în cazul celor doi, dar, repetînd ce am scris pe prima pagină, orişicît.

Fiţi sociabili!