Preşedintele nenorocitor

S-a trezit bădica Traian, cu toate că încă nu s-a pornit cu pluguşorul. S-a trezit brusc, după un somn adînc, care nu a putut fi tulburat nici măcar de scandalul protocoalelor ori de săltarea Elenei Udrea de pe o stradă din Costa Rica. Atît de adînc a dormit fostul preşedinte jucător, că nu a putut avea nici reacţie, el, cel care de ani de zile îşi dă cu părerea despre toţi şi despre toate.

Fostul preşedinte al României a prins iarăşi glas din cauza cocoanei din fruntea bucatelor Capitalei, care l-a acuzat că împreună cu încălţătorul de flauşaţi de la Teleorman au pus la cale nu ştiu ce complot împotriva sa. Miştocarul de la malul mării, care, din păcate pentru o ţară întreagă, a avut mai mult servicii la Bucureşti, şi încă ce servicii, a răspuns în stilul său caracteristic: „ « Doamna » din Voluntari s-a supărat pentru că cei patru consilieri generali ai PMP n-au vrut să-i voteze proiectele prin care se sifonau bani către clientela politică. După mintea ei, PMP nu este în opoziţie. De fapt, voia « Doamna » din Voluntari să dea cîte 500 lei lunar (6.000 lei anual) fiecărui taximetrist din Ilfov care operează fără autorizaţie în Bucureşti. Între « Ţopul » din Teleorman şi « Doamna » din Voluntari nu este nici o deosebire. Unul nenoroceşte o ţară, iar altul nenoroceşte o capitală, amîndoi sînt incompetenţi, amândoi sînt avizi de putere şi, mai ales, amîndoi mint pentru a-şi acoperi matrapazlîcurile şi pentru a-i înşela pe români. Supărarea dintre ei pleacă de la suspiciunea că unul ar avea mai mult succes decît celălalt în înşelăciune”.

Perfect, perfect, domnul preşedinte. Se pare că aveţi perfectă dreptate. Textul dumneavoastră, mai ales spre final, este genial. Cred că este pentru prima dată cînd, atunci cînd vă năpustiţi asupra unor adversari o faceţi simultan cu uitatul în oglindă.  

Pentru că, într-adevăr, domnule Băsescu, aţi fost avid de putere, aţi minţit, i-aţi înşelat pe români şi aţi nenorocit Capitala şi apoi Ţara. Aţi fost doi în unu, domnule Băsescu, aţi fost cît Ţoapa şi cît Ţopul la un loc. Aţi fost preşedintele jucător, dar mai mult aţi fost preşedintele nenorocitor, pentru că pe tot ce aţi pus mîna sau gura aţi nenorocit.

Fiţi sociabili!