Preş la picioarele moderatorului angajat

Se demonstrează încă o dată că România este ţara paradoxurilor. Paradoxal, Occidentul o consideră pe Laura Codruţa Kovesi cea mai bună procuroare anticorupţie din lume şi din toate timpurile şi vrea să o pună la conducerea parchetului european anticorupţie, iar România este văzută ca fiind cea mai coruptă ţară de pe faţa pămîntului.

Paradoxal, în România avem foarte multe televiziuni de ştiri, însă nu există nici măcar o televiziune de ştiri. Bine, sînt şi moderatori ponderaţi sau emisiuni de bun simţ ori moderatori care, funcţie de toanele pe care le au, în cadrul unor ediţii, reuşesc să fie ceea ce trebuie să fie. Televiziunile de ştiri reprezintă canale de propagandă pentru unii sau pentru alţii, funcţie de interesele proprietarilor acestora, ale celor de la vedere ori ale celor din umbră. Propaganda este cu atît mai eficientă cu cît patronii angajează nişte cetăţeni pe care-i botează jurnalişti, analişti sau experţi, care au aceleaşi puncte de vedere apropiate cu ale lor, care nu pun întrebări şi care execută ordinele întocmai şi la timp. Patronii sînt bucuroşi mai ales atunci cînd au norocul să dea peste cineva pe care reuşeşte să-l radicalizeze sau care are capacitatea de a se autoradicaliza.

În televiziunile care mincinos îşi spun televiziuni de ştiri nu există gri, ci numai alb şi negru. Nu există un drum de mijloc, ci numai drumuri care trec periculos pe lîngă hăuri plasate pe dreapta şi pe stînga. Moderatorii sînt mai puţin moderatori şi mai mult actori, însă nu de primă mînă, procurori, judecători şi/sau propagandişti.

Are cuvîntul preşedintele PNL, Ludovic Orban, cel care l-a cocoţat pe Rareş Bogdan în capul listei pentru europarlamentare cu binecuvîntarea preşedintelui Klaus Iohannis, cum altfel: „Rareş Bogdan e absolvent de ştiinţe politice. Nu e pentru prima oară în PNL, a mai fost membru, a fost preşedinte al organizaţiei de tineret a Alianţei Civice, care a fuzionat cu PNL. Ulterior a urmat o carieră jurnalistică, nu a continuat activitatea în PNL, dar în cariera de jurnalist a manifestat o atitudine constantă de opoziţie faţă de orice comportament abuziv al puterii. Să ne aducem aminte numai de 10 august, pe anumite posturi de televiziune vedeai doar minciuni. A fost un moderator de emisiuni angajat, care a apărat valori fundamentale, libertate, drepturi individuale, a demascat abuzuri comise de PSD-ALDE”. Deci, asta e: un moderator de emisiuni angajat. Angajat să apere Opoziţia şi pe preşedintele Klaus Iohannis, indiferent de făcutele şi de nefăcutele acestora, şi să dea în coaliţia aflată la guvernare, indiferent de ce face aceasta.

Rareş Bogdan nu a fost niciodată moderator, ci a fost întotdeauna un propagandist şi un activist politic autoradicalizat şi radicalizat de cei care l-au propulsat şi l-au ţinut în televiziune. Rareş Bogdan nu a fost niciodată un moderator, ci un moderator de emisiuni angajat în lupte pe care un adevărat moderator nu ar fi trebuit să le ducă niciodată. Oricum, bravo lui, pentru că a ştiut ce vrea publicul său, fiindcă fără un public, radicalizat şi autoradicalizat, cît de cît consistent, sondajele de opinie nu ar fi determinat PNL-ul să i se facă preş la picioare. 

Fiţi sociabili!