Preotul Viorel Vîrlan

Nu mai sînt multe zile pînă pe 1 Decembrie, iar ambiţia preotului paroh Viorel Vîrlan de la Biserica „Naşterea Maicii Domnului” din Suceava este aceea ca oraşul să fie acoperit de sunetul clopotelor din Turnul Unirii. Cele trei clopote care vor fi montate în Turnul Unirii ridicat lîngă lăcaşul de cult au fost sfințite marți, 12 noiembrie.

Pe clopotul de 100 de kilograme scrie: „Noi, fiii națiunii române de pretutindeni, sîntem de aceeași obîrșie, de aceeași fire, cu o singură și unitară limbă și cultură”. Pe clopotul de 200 de kilograme scrie: „Hai să dăm mînă cu mînă, cei cu inima română”. În fine, pe clopotul de 337 de kilograme scrie: „Acest clopot s-a turnat cu binecuvîntarea ÎPS Pimen, din partea credincioșilor Bisericii Nașterea Maicii Domnului”. Toate cele trei clopote au pe ele un „brîu” care simbolizează Hora Unirii.

Preotul Viorel Vîrlan a declarat că monumentul proiectat de cunoscutul arhitect Doru Ghiocel Olaş este ridicat în memoria eroilor români care au făcut Marea Unire. Construcția ansamblului a început în 2018 și, conform planurilor, urmează să fie inaugurat anul viitor, în luna iunie, atunci „cînd se vor împlini 100 de ani de la conferința de la Trianon, cînd s-a consfințit Marele Act al Unirii”, după cum susţine preotul paroh.

Noi îl felicităm pe Viorel Vîrlan pentru iniţiativă şi pe Ghiocel Olaş pentru lucrare şi le ţinem pumnii pentru ca treaba să meargă aşa cum şi-au propus, astfel încît cele trei frumoase clopote să poată să bată pe 1 Decembrie. Nu în ultimul rînd, felicitări enoriaşilor, care prin donaţiile lor au făcut posibilă construirea monumentului.   

Fiţi sociabili!