Prea multe sirene strică

Un copil din cartierul sucevean Obcini care a împlinit 7 ani, un elefant de pluş, două maşini de poliţie cu semnalele luminoase şi acustice în funcţiune, cîţiva mascaţi, nu mă refer la eroii în alb, ci la mascaţii în negru, şi un text al purtătorului de cuvînt al Poliţiei Judeţului Suceava, Ionuţ Epureanu: „Sănătatea unei societăți se vede și în fericirea copiilor săi. Și e atît de ușor să faci un copil fericit! Le trebuie doar atenție și dragoste… ca de altfel, nouă, tuturor. Omul este prin definiție o ființă socială și nimeni și nimic nu va putea să schimbe firea lucrurilor. Astăzi, misiunea este îndeplinită. Am făcut un copil fericit. Rafael a împlinit 7 ani. Am respectat legea si ordonanțele militare și am făcut ceea ce ne-a spus sufletul. Am arătat tuturor cum arată un zîmbet de copil din zona de carantină. Am arătat că viața merge înainte și e frumoasă… așa precum un suflet de copil fericit. La mulţi ani, Rafael! La mulți ani și felicitări tuturor copiilor care în această perioada și-au sărbătorit ziua de naștere rămînînd în casă și dînd un exemplu tuturor! Respectăm legile, ne protejăm şi îi protejăm pe ceilalți, respectăm distanțarea socială și TOTUL VA FI BINE!”. Frumos gest, frumos text.

Deci, mascaţii au mers cu maşinile de serviciu la blocul unde locuieşte un copil şi i-au oferit acestuia de ziua lui un elefant de pluş care a fost trimis la etaj cu ajutorul unei sfori. Totuşi. Totuşi, poliţiştii, poate mai mult ca alţi suceveni, ştiu că sînt persoane singure care suferă de diverse afecţiuni, că sînt persoane în vîrstă şi bolnave, că sînt persoane şi persoane.

În această perioadă, persoanele acestea sînt şi mai vulnerabile, din cauză că nu au voie să facă aia şi aialaltă, pentru că nu le ajung banii, pentru că nu ştiu ce le rezervă ziua de mîine, pentru că atunci cînd ies din casă întîlnesc patrule de poliţie şi jandarmi şi pentru că atunci cînd deschid televizorul dau numai peste nenorociri, iar cînd deschid geamul aud numai sirene de salvare, poliţie şi pompieri. Nu e suficient că oamenii sînt stresaţi de zgomotul sirenelor maşinilor aflate în misiune, acum mai trebuie să suporte şi zgomotul sirenelor maşinilor care fac cadouri? E frumos să bucuri un copil, dar nu e normal ca pentru asta să bagi în boale alţi oameni. 

Comentariu difuzat de Radio Top Suceava – 104 FM.

Fiţi sociabili!