Poliţişti locali cu moţ

Pentru Poliţia Locală Suceava nimic care să merite atenţia sa nu s-a mai petrecut de pe 29 octombrie 2019. Atunci, pe site-ul instituţiei a fost postat un mesaj cu ce nu au voie să facă spectatorii care urmau să asiste pe „Areni” la partida de fotbal de Cupa României dintre Foresta Suceava şi Dinamo Bucureşti.

Iată ce le era interzis spectatorilor: „să pătrundă în stare vădită de ebrietate sau să consume băuturi alcoolice pe stadion; să introducă sau să încerce introducerea de băuturi alcoolice pe stadion; să introducă în stadion inscripții, embleme, pancarte, afișe, steaguri sau alte suporturi ce conțin simboluri, sloganuri, imagini ori texte cu conținut obscen; să refuze prezentarea documentelor de identitate la solicitarea justificată a forțelor de ordine și siguranță; să refuze supunerea la efectuarea controlului corporal preventiv și a bagajelor; să profereze ori să scandeze injurii, cuvinte sau expresii jignitoare ori vulgare la adresa forţelor de ordine sau a personalului de ordine și siguranță sau să amenințe cu acte de violență”. Stop.

Am să mă opresc aici şi am să mă refer la acest ultim pasaj. Aşadar, spectatorilor prezenţi pe „Areni” li se interzicea „să profereze ori să scandeze injurii, cuvinte sau expresii jignitoare ori vulgare la adresa forţelor de ordine sau a personalului de ordine și siguranță sau să amenințe cu acte de violență”.

Deci, injuriile erau interzise numai la adresa forţelor de ordine. În rest, aşa cum se întîmplă la fiecare meci de fotbal care se dispută la Suceava, spectatorii au voie să-i înjure de mama focului pe arbitri, pe jucătorii oaspeţilor şi chiar pe fotbaliştii echipei gazdă. Au voie, din moment ce nimeni nu le face nimic niciodată. De unde rezultă că fotbaliştii şi arbitrii nu contează, ci numai poliţiştii locali. Dacă-i aşa, atunci să joace fotbal şi să arbitreze poliţiştii locali. Atunci chiar ar fi un spectacol civilizat. Unde mai pui că spectatorii s-ar prăpădi de rîs.

Comentariu difuzat de Radio Top Suceava – 104 FM şi radiotop.ro.

Fiţi sociabili!