Politică şi management

Vorbind despre faptul că Spitalul Judeţean Suceava s-a dezvoltat foarte mult în cei 11 ani de cînd a trecut în subordinea Consiliului Judeţean, preşedintele PNL al CJ, Gheorghe Flutur, a explicat şi cum a fost posibil aşa ceva: „Secretul în cadrul relației între o entitate care are în subordine un spital și un manager, secretul este omul apolitic. L-am lăsat apolitic. Să te ferească Dumnezeu să intre politicul în așa ceva. Și o spun răspicat, pentru că foarte multe insuccese în România au fost din cauza politizării excesive”.

Deci, domnul Flutur, preşedintele PNL, omul politic Flutur, nu l-a obligat pe managerul Vasile Rîmbu să se înscrie în PNL. Dar şi fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Cătălin Nechifor l-a „lăsat apolitic” pe domnul Rîmbu, neobligîndu-l pe acesta să se înscrie în PSD. Are perfectă dreptate domnul Flutur atunci cînd spune că acolo unde-şi bagă politicul coada parcă şi-ar băga-o chiar dracul.

Dar ar fi avut de cîştigat sau de pierdut domnul Flutur şi partidul, dacă nu l-ar fi „lăsat apolitic” pe domnul Rîmbu? Dacă l-ar fi presat să intre în partid, iar Vasile Rîmbu ar fi cedat, Gheorghe Flutur s-ar fi lăudat că uite ce membru destoinic avem noi în partid, dar fără să se ştie cu cît succes la electorat. Totodată, ca membru PNL, uşile Ministerului Sănătăţii, condus de PSD de atîta vreme, nu s-ar fi deschis atît de uşor pentru Vasile Rîmbu, ceea ce înseamnă că spitalul ar fi putut pierde o serie de finanţări şi nu ar fi ajuns la nivelul la care se află astăzi. Aşadar, cu un spital mai sărac în realizări, Gheorghe Flutur şi PNL ar fi avut mai mult de pierdut, pentru că nu ar fi avut atît de mult material de împăunare.

Se apropie alegerile. Nu la alea prezidenţiale mă refer în contextul acestui comentariu, ci la cele locale. Oare domnul Flutur îl va „lăsa apolitic” în continuare pe domnul Rîmbu? Adică, va pune pe primul loc interesul spitalului sau interesul partidului?   

Comentariu difuzat de Radio Top Suceava – 104 FM şi radiotop.ro.

Fiţi sociabili!