PNL apare, soarele răsare. La Adîncata

De-a lungul timpului, Guvernul a ocolit cît a putut comuna suceveană Adîncata. Nu știu cum a reușit să o facă, din moment ce drumul mai scurt care duce de la București la Dorohoi este cel prin Adîncata. Dar poate că Guvernul nu o fi ajuns niciodată nici pînă la Dorohoi. Oricum, cînd spun Guvern mă refer la guvernele PSD, care n-au avut ochi pentru a vedea de ce ar avea nevoie Adîncata și urechi să audă solicitările primarului Viorel Cucu. Problema este aceea că primarul este de la PNL. Însă, în urmă cu cîtva timp a răsărit soarele și deasupra Adîncatei, iar în lumina acestuia s-a văzut că e nevoie de bani pentru repararea drumurilor afectate de inundații. Și Guvernul, care acum este PNL, a dat bani, după cum spune cu bucurie în glas primarul: „În opt ani de zile este pentru prima dată cînd primesc mulți bani pentru înlăturarea efectelor inundațiilor. În opt ani de guvernare PSD, pentru a repara străzile afectate de inundații am primit o singură dată 2.000 de lei, adică 20 de milioane de lei vechi, din care am putut să cumpărăm doar o mașină de balast. Acum primim 580.000 de lei”. Ca urmare a alocării bugetare făcută de Guvernul PNL, Viorel Cucu va fi și mai fidel partidului, iar dacă va fi reales primar pe 27 septembrie, la alegerile parlamentare va trage tare pentru liberali, astfel încît aceștia să rămînă la guvernare.

În ziua în care Viorel Cucu îți exprima încîntarea că, în sfîrșit, localitatea pe care o conduce este băgată în seamă, deputatul de Suceava Ioan Balan, vicepreședinte PNL pe regiunea Moldova, era citat cu următoarea zicere: ”După alegerile din toamnă, în localitățile conduse de liberali se va trece la o nouă etapă de dezvoltare”. Domnul Balan a explicat că administrațiile liberale vor dezvolta proiecte majore de infrastructură. Oricît de pricepuți ar fi primarii, mai ales cei din localitățile mici, aceștia nu pot face mari proiecte fără un sprijin de la Guvern și, uneori, de la consiliile județene. Or, din spusele domnului Balan, e clar că dacă liberalii vor rămîne la guvernare aceștia vor avea grijă să se bucure de ajutor, în primul rînd financiar, doar localitățile conduse de domnul Cucu și de alți primari care au carnet de membru PNL ori de membru al partidelor cu care acesta va fi aliat.

Dacă România nu s-a dezvoltat uniform este pentru că guvernele au tratat totul în cheie politică. Adică, primarul e al meu, atunci îl ajut. Dacă nu e al meu, ori se înscrie la mine în partid, ori lasă-l să moară de foame, de sete și de ciudă că primarii mei sînt ajutați. Viorel Cucu, primarul de la Adîncata, este cel mai bun exemplu.

PNL-ul a promis o altfel de politică și a vorbit mereu despre meritocrație. Însă, numai a vorbit, pentru că de făcut face ce au făcut toate partidele din România, care, cum s-au văzut cu sacii de voturi în căruță și cu mîna pe butoane, au uitat tot ce au promis.

Totuși, ce vină au avut pînă acum locuitorii comunei Adîncata și ce vină vor avea locuitorii din așezările conduse de primari care nu sînt colegi de partid cu domnul Cucu? Bine, asta în condițiile în care PNL va rămîne la guvernare și după parlamentare, lucru cît se poate de probabil la cum arată situația politică din prezent.

Fiţi sociabili!