Plutonierul adjutant şef Cristi Bîrsanu

În cadrul unei emisiuni la Radio Top, purtătorul de cuvînt al ISU „Bucovina” Suceava, Alin Găleata, a admis că în cazul fetei căzute într-o fîntînă la Mălini şi care a reuşit să fie salvată a fost vorba despre un miracol. Domnul Găleata a vorbit despre intervenţia de excepţie a unui pompier aflat în timpul liber şi despre faptul că dacă acesta nu ar fi fost pe fază, şansele ca tînăra să scape ar fi tins către zero. Despre cazul ieşit din comun a relatat şi Ministerul Afacerilor Interne din România, care pe pagina sa oficială a povestit cum au decurs lucrurile.

Pe scurt, pe 3 decembrie 2019, plutonierul adjutant şef Cristi Bîrsanu, de la Detaşamentul de Pompieri Fălticeni, care era în timpul său liber, a fost sunat de la unitate pentru a fi întrebat dacă-i acasă, pentru că este nevoie urgent de intervenţia sa. O tînără căzuse într-o fîntînă adîncă de 31 de metri, iar pînă cînd pompierii de la Fălticeni ar fi făcut cei 21 de kilometri pînă în satul Pîraie, poate că ar fi fost prea tîrziu. Pompierul Cristi, care tocmai îşi luase băiatul de la şcoală, l-a lăsat pe acesta în faţa casei şi a dat fuga la fîntîna în jurul căreia roiau în căutare de soluţii patru bărbaţi. Cristi a coborît cu ajutorul unei frînghii, iar între timp au ajuns şi colegii săi, care i-au scos pe amîndoi din fîntînă. Conform celor de la MAI, cînd a ajuns Cristi acasă, copilul său aflase deja despre isprava pe care o făcuse şi i-a spus: „Să știi că sînt fericit să am un așa tată. Te iubesc, tati!”. „De-abia atunci ochii salvatorului s-au umplut de lacrimi… de fericire!”.

Nu poţi decît să te minunezi că o tînără a căzut într-o fîntînă îngustă de la o înălţime de 31 de metri şi nu a suferit răni foarte grave şi că un pompier a reuşit să încheie cu succes misiunea atît de dificilă de salvare a acesteia.  

 

Fiţi sociabili!