Plutonierul adjutant Doru Boca

Pompierii ăştia sînt nişte oameni atît de buni, încît îţi dau şi haina de pe ei, dacă este cazul. Şi chiar bocancii. Ei, nu chiar pe cei din picioare, ci pe cei de rezervă. Avem o dovadă în acest sens. Plutonierul adjutant Doru Boca de la Garda de Intervenţie Gura Humorului i-a făcut cadou bocancii de rezervă unui şofer polonez care a fost implicat într-un accident care a avut loc la Păltinoasa săptămîna trecută, în noaptea de miercuri spre joi, şi ale cărui încălţări au rămas în botul deformat al maşinii.

Povestea a fost spusă de purtătorul de cuvînt al ISU Suceava, sublocotenentul Alin Găleată: „Fiecare pompier militar cînd pleacă la o intervenție are mereu la el un pachet de mîncare și o sticlă de apă, pentru că niciodată nu știe cît va dura misiunea și cînd se va întoarce… Pe lîngă acestea, salvatorul are și schimburi, printre care cel puțin o pereche de ciorapi și chiar o pereche de bocanci în plus. Să nu trebuiască… Mai ales că există o vorbă: « Picioarele ude – moartea pompierului »… Șoferul polonez al unui autotren, care s-a răsturnat noaptea trecută la Păltinoasa, a rămas fără încălțări… Ghetele i-au fost prinse în bordul deformat al mașinii și a fost nevoit să le lase acolo. Plutonierul adjutant Doru Boca, șeful inimoasei gărzi de intervenție de la Gura Humorului, fără să stea pe gînduri, l-a « încălțat » pe șoferul polonez cu propriii bocanci de schimb”.

Sperăm că şefii domnului Boca nu-i vor imputa acestuia bocancii. Hai c-am glumit. Probabil că oricare dintre noi, dacă s-ar fi aflat la locul accidentului şi ar fi avut posibilitatea, l-ar fi încălţat pe şoferul polonez. Însă, cum acest lucru chiar a fost făcut de domnul Boca, pompierul merită felicitările.

Fiţi sociabili!