Petru Rareş Bogdan

Rareş Bogdan, cu PNL-ul pe post de alai, a fost la Cetatea de Scaun a Sucevei pentru a avea o amintire din vremea în care se credea voievod

Petru Rareş Bogdan

Marţi, 7 mai 2019, s-a putut observa că PNL-ul e făcut din cel puţin două entităţi distincte. De astă dată, nu ne referim la grupul vechiului PNL şi la grupul celor din fostul PDL. Ne referim la faptul că PNL-ul este format din PNL şi din Rareş Bogdan.

La Suceava a ajuns prima dată PNL-ul şi după cîteva ore a venit şi Rareş Bogdan, cel care o făcea pe-a jurnalistul pînă în urmă cu vreo lună, cînd a fost luat şi plantat în fruntea listei electorale a PNL pentru europarlamentare. PNL-ul, adică Ludovic Orban, Vasile Blaga, Cristian Buşoi, Gheorghe Flutur şi Ioan Balan, au ajuns pentru început la Primăria Suceava, unde, întîmplător, primarul PNL, Ion Lungu, îi prezenta ambasadorului Elveţiei la Bucureşti autobuzele electrice de dimensiuni mici achiziţionate de municipalitate din fonduri elveţiene. Deci, PNL-ul a ajuns la fix pentru a saluta o reuşită a conducerii PNL a oraşului. După aceea, PNL-ul s-a deplasat la Spitalul Judeţean, mîndria preşedintelui PNL al Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur.

Există informaţii că la spital s-a alăturat PNL-ului şi Rareş Bogdan. Nu ştim dacă, scuzaţi cacofonia, capul listei a fost şi la fabrica de încălţări „Denis” alături de PNL. Despre vizitele la Primăria Suceava, la Spitalul Judeţean şi la „Denis” poate aţi aflat din alte surse. Elementul de noutate cu care venim noi este acela că, pînă la mitingul electoral programat să aibă loc la ora 17.00, PNL-ul şi Rareş Bogdan au avut timp şi de o vizită la Cetatea de Scaun a Sucevei. Despre acest lucru scriem în  pagina 3.

Surse apropiate de oameni din conducerea centrală a PNL, care sînt foarte bine informate, susţin că aproape nici unul dintre lideri nu-l înghite pe Rareş Bogdan, pentru că acesta este arogant şi are apucături dictatoriale, ameninţînd cu excluderea din partid a celor care nu joacă aşa cum le cîntă el. Liberalii sînt nemulţumiţi că unul din afara partidului a fost pus moţ în vîrful listei PNL, iar alţi membri cu vechime care au tras pentru partid au fost lăsaţi pe margine şi sînt comandaţi de venetic. Însă, nimeni nu-i spune nimic în faţă lui Rareş Bogdan, pentru că acesta le-a fost băgat pe gît de preşedintele Klaus Iohannis, dar şi fiindcă sondajele de opinie ar arăta că cel care se dă crocant ar avea un scor electoral bun.

Revenind la vizita PNL-ului şi a lui Rareş Bogdan la Cetatea de Scaun a Sucevei, aceasta a avut loc undeva în jurul orei 16.00, pe o vreme cîinoasă, adică pe frig şi pe vînt. PNL-ul s-a plimbat zgribulit prin Cetate, şi poate n-ar fi făcut-o dacă Rareş Bogdan nu ar fi avut chef de o şedinţă foto, ca să aibă amintire din vremea în care se credea voievod. PNL-ul se plimba vînăt de frig prin locurile prin care au păşit Ştefan cel Mare şi Petru Rareş şi zîmbea fals, ca să-i facă pe plac veneticului, pe care un fotograf tocmit îl poza din toate poziţiile. După care, Rareş Bogdan a luat-o înainte, iar PNL-ul a luat-o cuminte după el, pentru a nu întîrzia la întîlnirea cu electoratul venit de bună voie sau adus în centrul Sucevei pentru a-l aplauda pe venetic.

Sorin AVRAM

Fiţi sociabili!