Petru Luhan

Petru Luhan. Fostul europarlamentar PDL de Suceava, pentru că, săptămîna trecută, DNA l-a trimis în judecată la Tribunalul Bucureşti sub acuzaţia că ar fi păcălit Parlamentul European cu peste 50.000 de euro.

După o lungă perioadă de timp, Petru Luhan de la Măneuţi revine în atenţia opiniei public. Şi în forţă, nu oricum. Prima dată, domnul Luhan de la Măneuţi a venit în forţă la Suceava, cules de pe nu-ştim-unde şi proţăpit în scaunul de administrator public al judeţului nostru pe un salariu de-a dreptul nesimţit la vremea aceea. Petru Luhan a fost adus în viaţa noastră, a sucevenilor, de pe la Bucureşti, de preşedintele PDL de la acea vreme, care era şi preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur. După aceea, domnul Luhan de la Măneuţi a intrat în forţă pe arena politică naţională, după ce filiala de la Suceava i-a făcut loc în faţă pe lista PDL pentru europarlamentare.

Nu ştiam noi ce face în Parlamentul European domnul Luhan de la Măneuţi, dar, iată, aflăm acum de la DNA. Procurorii anticorupţie l-au trimis în judecată pe domnul Luhan de la Măneuţi pe motiv că ar fi tras o ţeapă de aproximativ 50.000 de euro Parlamentului European cu deconturi false. Domnul de la Măneuţi ar fi umflat preţurile unor bilete de avion şi ar fi comunicat în fals că ar fi făcut nişte drumuri cu maşina la Strasbourg şi la Bruxelles.

Există prezumţia de nevinovăţie şi pentru domnul Luhan de la Măneuţi pe care DNA-ul l-a trimis în judecată la Tribunalul Bucureşti, dar există şi vorba aia românească valabilă inclusiv la Măneuţi: fum fără foc nu iese. Asta da revenire în forţă a lui Petru Luhan de la Măneuţi.  Şi mai revenise el în timpul Guvernului Tudose, atunci cînd PNL-ul din care acum face parte l-a pus în Guvernul din umbră să se ocupe de fondurile europene.

Noi îi dorim domnului Luhan de la Măneuţi să se bage înapoi la umbră şi să nu ajungă la răcoare.

Fiţi sociabili!