Pentru vechiul camarad politic

Astăzi, ceva despre o firmă de avocatură, Consiliul Judeţean Suceava şi gropile ecologice de gunoi, încă nefuncţionale, din judeţul nostru.

Citez: „Constituită în anul 1995, Societatea Civilă de Avocați STOICA & Asociații a cîștigat recunoaștere națională şi internațională în lumea dreptului şi a mediului de afaceri prin întreaga activitate de asistenţă juridică şi de reprezentare desfășurată pînă în prezent. STOICA & Asociații a promovat cele mai eficiente soluții pentru apărarea drepturilor clienților săi prin experiență, competenţă, creativitate și dedicație faţă de valorile profesiei de avocat, în toate cauzele, de la cele mai simple pînă la cele mai complexe”.

Lăudătorii fiind la muncă în străinătate, firma de avocatură se laudă singură, însă trebuie să fie ceva adevărat în ceea ce spune, pentru că altfel s-ar fi trezit vreun fost client nemulţumit care să bată toba că minte. Şi atîta îţi trebuie: o scînteie pentru ca toată casa de avocatură să ia foc şi să ardă pînă la temelie.

Unul din cei doi fondatori ai casei de avocatură se numeşte Valeriu Stoica şi a fost preşedinte al PNL şi ministru, la fel ca preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur. Numai că domnul Stoica a fost lider PNL pe ţară, iar domnul Flutur este lider PNL pe judeţul Suceava. Domnul Stoica a fost ministru al Justiţiei în trei guverne, în guvernele Victor Ciorbea, Radu Vasile şi Mugur Isărescu, iar domnul Flutur a fost ministru al Agriculturii în Guvernul Călin Popescu Tăriceanu. Deci, cei doi nu s-au intersectat? Ba da, în anul 2006, atunci cînd ambii au părăsit PNL-ul şi au format Partidul Liberal Democrat, care s-a transformat ulterior în PDL, pentru ca după aceea să înghită PNL-ul cu tot cu fulgi, de partid mai rămînînd doar numele.

Stoica şi Asociaţii este casa de avocatură care va reprezenta interesele Consiliului Judeţean Suceava în procesul deschis de o altă casă de avocatură, care nu mai poate ea de grija gropii de gunoi de pe Mestecăniş. Dacă procesul va fi pierdut ar fi o catastrofă, pentru că va desfiinţa şi groapa de gunoi de la Moara, care nici ea nu este deocamdată funcţională, va obliga administraţia judeţeană să dea milioanele de euro din fonduri europene înapoi şi va lăsa judeţul nostru fără gropi de gunoi pentru mulţi ani de-acum încolo.

Deci, toate speranţele sînt puse în casa de avocatură Stoica şi Asociaţii, care are experienţa necesară să rezolve problema. Şi care mai are şi un şef care înţelege că trebuie să-şi ajute vechiul camarad politic, acum, cînd acesta se află la greu.

Comentariu difuzat de Radio Top Suceava – 104 FM.

Fiţi sociabili!