Pentru moment, abonatul PNL nu poate fi contactat. Vă rugăm reveniţi. Sau nu?

După ce moţiunea împotriva Guvernului PSD a trecut, liderului parlamentarilor liberali suceveni, Ioan Balan, a început să-i sune mai des telefonul

Pentru moment, abonatul PNL nu poate fi contactat. Vă rugăm reveniţi. Sau nu?

Guvernul Dăncilă a căzut cu zgomot, făcînd să se cutremure ţara de la Suceava pînă la Reşiţa şi de la Carei pînă la Techirghiol. Imediat, preşedintele Organizaţiei Judeţene Suceava a PNL, Gheorghe Flutur, care cu cîteva zile înainte spunea că dacă Guvernul PSD va pica Suceava ar trebui să fie în sărbătoare, pentru că acest Guvern a fost ostil judeţului nostru, a avut următoarea postare pe pagina de Facebook a partidului: „Pentru România este o eliberare fericită de sub un Guvern iresponsabil, imatur şi inconștient, care nu voia să se predea deși a pierdut majoritatea. Avem de pregătit intrarea în iarnă a românilor. Abia aştept numirea noului Guvern care să deblocheze Suceava, un judeţ care a fost blocat de #PSD. #2020FărăPSDșiALDE. #SuceavaFărăPSD”.

De partea cealaltă, dar fără haştag, preşedintele Organizaţiei Judeţene Suceava a PSD, senatorul Ioan Stan, a declarat că abia aşteaptă ca noul Guvern să facă cele două autostrăzi şi cele cinci şosele de centură în judeţul Suceava solicitate pe vremea cînd PNL-ul era pe băncile opoziţiei.

La ora cînd se scrie acest articol există multe necunoscute în ceea ce priveşte noul guvern. În schimb, există certitudinea că aşteptările populaţiei sînt mari, pentru că PNL, principalul partid de opoziţie, a ridicat miza jocului, ţinînd Guvernul PSD sub o presiune continuă cu solicitările sale privind investiţiile şi cu criticile dure împotriva celor aflaţi la butoane.

Va fi mai bine pentru Suceava şi pentru suceveni odată cu schimbarea guvernului, iar cererile vehemente ale liberalilor făcute la adresa social-democraţilor vor fi transformate în lucruri concrete? Să vedem ce a declarat pentru Jupânu’ liderul parlamentarilor PNL de Suceava, deputatul Ioan Balan, care este şi vicepreşedintele partidului pe regiunea Moldova. În pagina 3.

Se ştie prea bine că pentru ca un judeţ să se bucure de atenţia guvernanţilor trebuie neapărat ca judeţul respectiv să aibă un om în conducerea partidului de guvernămînt sau ca politicienii din judeţ să se aibă bine cu şefii de la Bucureşti.

Care-i relaţia PNL Suceava şi a deputatului Ioan Balan cu preşedintele PNL, Ludovic Orban? „De colegialitate, de camaraderie, o relaţie corectă”.

Cum va fi pentru judeţul Suceava cu PNL la conducere? Spune Ioan Balan că va fi ca pe vremea lui Gheorghe Flutur din perioada 2008-2012, atunci cînd guvernul a făcut investiţii importante în judeţul nostru. La vremea respectivă, domnul Flutur făcea partea din conducerea centrală a principalului partid de guvernămînt, PDL. Conform deputatului liberal de Suceava, principala preocupare a partidului o reprezintă construirea bugetului pe anul viitor, buget care ar urma să ajungă în Parlament pentru a fi votat anul acesta. Pentru judeţul Suceava, dar şi pentru celelalte judeţe din Moldova, prioritatea zero a lui Klaus Iohannis şi a lui Ludovic Orban, după spusele lui Ioan Balan, o reprezintă începerea lucrărilor la autostrada Tîrgu Mureş – Iaşi – Ungheni. Vom trăi şi vom vedea.

După ce a picat Guvernul PSD au început să sune primarii PSD pentru a se cere în PNL la alegerile locale de anul viitor? Ioan Balan: „Au început să înroşească liniile telefonice ale liderilor noştri. Inclusiv eu am primit telefoane şi de la Suceava”. Conform domnului Balan au sunat parlamentari, preşedinţi de consilii judeţene şi primari. Asta cu înroşitul liniilor telefonice e un fel de-a spune, pentru că nimeni nu mai foloseşte telefonul fix, ci numai pe cel mobil. În fine, deputatul Balan a declarat pentru Jupânu’ că înainte de votul moţiunii un parlamentar sucevean s-a oferit să treacă la PNL, dar dorinţa nu a fost îndeplinită pentru că respectivul ar fi vrut la schimb un loc pe lista pentru alegerile generale de anul viitor, „un lucru care nu ne-ar fi făcut cinste”.

Cînd şi cu ce va face cinste PNL judeţului Suceava şi sucevenilor? Aşteptăm. Dar nu prea mult.    

Sorin AVRAM

Fiţi sociabili!