Pentru că noi n-avem

Deputatul ALDE de Suceava, Ştefan Alexandru Băişanu, a fost unul dintre parlamentarii care au urcat la tribună în timpul dezbaterii moţiunii îndreptate împotriva ministrului PSD al Transporturilor, Răzvan Cuc. Ministru pe care domnul Băişanu l-a însoţit pe şantierul şoselei de centură de la Rădăuţi în timpul recentei vizite a acestuia.

Printre altele, Ştefan Alexandru Băişanu, care este şi vicepreşedinte al Comisiei de Transporturi, a venit cu date care demonstrează cît de văduvită a fost regiunea Moldovei de investiţii în infrastructura rutieră. Conform deputatului de Suceava, în ultimii 30 de ani, în infrastructura mare, banii s-au dus după cum urmează: 65% în Ardeal, peste 30% în Bucureşti-Ilfov, 3,5% în Dobrogea şi zero în Moldova. Pot părea puţine procentele pentru Dobrogea, de unde se trage Traian Băsescu, dar Traian Băsescu este văzut de Ştefan Alexandru Băişanu, şi nu numai, ca fiind una dintre cauzele pentru care sînt puţine autostrăzi. A spus deputatul de Suceava: „O altă cauză este Traian Băsescu, care a fost de cinci ori ministru al Transporturilor și a spus că nu avem dreptul la autostrăzi și că nu ne trebuie autostrăzi”.

De ce a primit Ardealul 65% din bani? Pentru că de 30 de ani ţara asta este condusă pe faţă sau din umbră de Grupul de la Cluj. Prin Grupul de la Cluj trebuie să se înţeleagă personaje din tot Ardealul şi din toate partidele sau din nici un partid.

Şi zona Bucureşti-Ilfov s-a bucurat de investiţii puternice, fiindcă în Bucureşti se învîrt banii şi pentru că acolo stau, măcar cîteva zile pe săptămînă, personajele văzute şi nevăzute cu putere de decizie.

De ce pentru Moldova nu s-au dat bani? Pentru că ardelenii şi sudiştii îi consideră din totdeauna pe moldoveni ca fiind cetăţeni de mîna a doua şi fiindcă Moldova nu a avut şi nu are oameni aflaţi în poziţii înalte. Cu mici excepţii: un Gheorghe Flutur de la Suceava, un Varujan Vosganian de la Iaşi sau un Viorel Hrebenciuc de la Bacău. Insuficient.

Comentariu difuzat de Radio Top Suceava – 104 FM.

Fiţi sociabili!