Paul McCartney live (II)

Paul McCartney live (II)

Afișe nu, pașapoarte da!

Evident că traversarea României a durat mai mult decît parcursul prin celelalte trei țări, din motive pe care le știți și dv. Ca o primă impresie la nivelul anului 2018, trebuie spus că degeaba asfaltul e bunicel pe tot traseul din România, dacă se circulă tot pe amărîtele alea de două benzi, ca în 1956, să zicem. Ajunși în Ungaria, o luăm în direcție opusă față de ce știam pînă atunci, pentru mine fiind prima intrare în Slovacia după 1989 (mai fusesem de cîteva ori în Cehoslovacia, în anii ’60 și ’80) și, în premieră absolută, Polonia, în care intrăm după amiază și ne oprim, la sugestia singurului cunoscător din echipaj, să mîncăm un hot dog într-o benzinărie. Bun rău!

Ajunși în Cracovia încă pe lumină aveam să ne învîrtim ceva vreme pînă să ajungem în centrul vechi unde aveam rezervat un apartament superb (și dotat cu de toate) pentru o sumă mai mică decît ne iau prietenii din Deltă pentru o cazare de tot rahatul!

Prima impresie legată de eveniment a fost de-a dreptul șocantă și fără precedent: nu am văzut nici măcar un singur afiș cu Paul McCartney, preț de aproape două ore, cît ne-am învîrtit prin Cracovia! După ce am analizat situația, cred că am tras concluzia logică: or fi fost, probabil, afișe, atunci, în iunie, cînd s-a anunțat concertul, iar cînd s-au pus în vînzare biletele care s-au epuizat în cîteva ore! După aia, la ce bun? Să-i facă reclamă!? Să anunțe că vine, cînd lucrul este știut de toată planeta!? Că afișele se pun ca să ajute la vînzarea biletelor, nu?

Apropo: în momentul cumpărării biletelor on-line, o rubrică îmi cerea numele exacte ale celor patru (mai multe nu-mi dădea voie să cumpăr) spectatori, așa cum figurează în pașaport. M-am întrebat tot timpul dacă la intrare ne va cere cineva documente de identitate. Ideea era că între momentul cumpărării și cel al concertului erau vreo 6 luni, timp în care se puteau petrece multe. Ei bine, da! La primul filtru, la vreo 200 de metri de Tauron Arena, nu treceai de porți decît cu Pașaportul sau CI, cei de acolo urmărind cu maximă atenție ca cele două nume să fie identice. E clar: n-ai voie să mori între achiziționarea biletului și concert… că rămîi cu banii dați!!!

Fiţi sociabili!