Patru zile de Blues

Una din bucuriile pe care Festivalul de Blues mi le aduce în fiecare an este reîntîlnirea cu Vali Răcilă. Cu Sir Blues, adică. Anul trecut, pe vremea asta, i-am zis lui Sir Blues că e primul din lista de Sirs pe care o am în program, următoarele concerte la care merg urmînd să fie cu Sir Ringo Starr, Sir Rod Stewart și, desigur, Sir Paul McCartney. Mi-a ieșit la fix. Acum, la deschiderea sezonului de concerte, pe Sir Blues îl voi vedea/asculta cu două săptămîni înainte de Sir Tom Jones. Mergînd pe direcția asta, oare luna viitoare, la Brezoi, n-oi avea surpriza întîlnirii cu… Sir Beth Hart!?

Pînă atunci, însă, mă mai paște o bucurie: a revederii cu Berti Barbera, pe care eu îl consider un mare muzician (dovada fiind prezența lui în lucrarea mea de gradul I „Pop, Culture of the 20th Century”, precum și în cursul opțional cu aceeași denumire, de la „Ștefan cel Mare”). Berti îmi este și un prieten drag, pe care însă nici la televizor nu-l mai văd de multă vreme, de cînd TVR a lichidat emisiunea „Taverna” pe care el o prezenta împreună cu Mugurel Vrabete și pe care o urmăream în crucea nopții. În formulă cu Nicu Patoi, l-am văzut pe Berti cu ceva ani în urmă, la „Padrino”, și suna bine ce se auzea. Acum, cică vor cînta și piese din noul lor album, „Blue Drop”, pe care abia aștept să le ascult.

Dar promisesem programul integral, pe zile. Iată-l: pe 6 iunie – Joe Rusi Trio & Leslie Smith (Norvegia + SUA), Bluemans (România), Robben Ford (SUA); pe 7 iunie – Rareș Totu Midnight Sun & Dean Bowman (România + SUA), John Montana & The Contact (GB), Eric Gales (SUA); pe 8 iunie – Vlad Prisacariu, apoi Berti Barbera & Nicu Patoi, iar în final Vali Răcilă & Raul KusaK („Handmade Blues”), toți din România.

În sfîrșit, ultima zi, 9 iunie, va fi una închinată, ca întotdeauna, memoriei lui Fane, desfășurătorul urmînd să fie anunțat de Bobby Stroe în timp util. Sigur e că va fi și un „meet and greet” la 31 Motors Pub. Ne vedem în fața scenei!

Fiţi sociabili!