Paşcaniul da, Suceava ba

Am o veste proastă şi una bună. Dacă aveţi puţintică răbdare, maxim două minute, veţi afla care sînt cele două veşti. Compania Naţională de Autostrăzi şi Infrastructură Rutieră transmite: „A fost desemnat cîștigătorul pentru elaborarea documentației necesare construirii ultimului tronson al drumului de mare viteză Ploiești – Pașcani.

În data de 24.08.2018 a fost finalizat procesul de evaluare pentru ofertele depuse în cadrul procedurii de atribuire a contractului « Elaborare Studiu de Fezabilitate și Proiect Tehnic pentru drum de mare viteză Focșani – Bacău », fiind transmise adresele de comunicare a rezultatului procedurii către toți ofertanții. Ofertantul desemnat cîștigător este SC Consitrans SRL, avînd preţul de 20.123.408,52 lei fără TVA și un punctaj total de 100  puncte, din care 30 de puncte pentru componenta financiară și 70 de puncte pentru componenta tehnică. Semnarea contractului de achiziție publică va fi posibilă după soluționarea tuturor contestațiilor/plîngerilor formulate în cadrul procedurii de atribuire. Precizăm că pentru celelalte trei tronsoane, respectiv Ploiești – Buzău, Buzău – Focșani și Bacău – Pașcani, nu au fost depuse contestații în termenul legal după anunțarea cîștigătorilor. Durata contractului este de 24 de luni de la data intrării în vigoare a acestuia”.

Vestea proastă este că în ciuda adreselor, protestelor şi promisiunilor, la Suceava nu va ajunge nici măcar un drum de mare viteză, darămite o autostradă. Vestea bună este aceea că sucevenii care au treabă la Bucureşti vor beneficia de cîţiva kilometri în plus de drum bun, şi nu vor mai fi nevoiţi să meargă pe un drum cu o singură bandă pe sens pînă la sensul giratoriu din apropierea municipiului Roman.

Totuşi, ar mai fi o veste bună. Noi, sucevenii, nu o să ne facem sînge rău, aşa cum îşi vor face buzoienii, vrîncenii, băcăuanii şi ieşenii atunci cînd vor vedea că li s-a zis că vor avea drum de mare viteză, dar nu-l vor vedea prea curînd. Pentru că, de la studiul de fezabilitate pînă la drumul propriu-zis, e cale lungă. Atît de lungă, că uneori nu i se vede capătul.

Comentariu difuzat de Radio Top Suceava – 104 FM.

Fiţi sociabili!