Părinte, te lepezi de sutana?

De Ziua Unirii Bucovinei cu Ţara, Înaltul Pimen l-a anunţat pe un preot care nu performa la slujbă că va trebui să se despartă de sutană

Părinte, te lepezi de sutana?

Festivitatea de depunere de coroane de flori la bustul lui Iancu Flondor din apropierea Palatului Administrativ a fost acompaniată de o slujbă de pomenire ţinută de arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, ÎPS Pimen, şi de încă un preot.

Pentru că, probabil, preotul nu lua bine joasele şi nu interpreta cu mai mult suflet partitura, Înaltul Pimen s-a enervat şi a început să se răstească printre dinţi la acesta. Microfoanele deschise au permis auditoriului să audă cum arhiepiscopul spunea: „Dispari! Dispari! Dispari! Poţi să-ţi iei adio de la slujbă, poţi să-ţi iei adio de la serviciu!”.

O fi greşit bietul părinte, dar acum nu trebuie dat afară, mai ales că, oricum, enoriaşii mult aud, puţin pricep. Dar dacă, totuşi, decizia Înaltului Pimen este de neclintit, ar trebui ca măcar să i se organizeze o slujbă de retragere preotului, în care acesta, cu lacrimi în ochi, să răspundă la întrebarea: „Te lepezi de sutana?”.

Carlos Suntana

Fiţi sociabili!