Pagini de istorie

Reporter: A trecut cu bine spre foarte bine şi referendumul, au trecut cu bine spre foarte bine pentru dumneavoastră şi alegerile europarlamentare, a trecu cu bine spre foarte bine şi Papa Francisc pe la noi prin ţară. Ce mai urmează să faceţi bine spre foarte bine dumneavoastră, cei din opoziţia liberală de la noi din judeţ?

Politician: Să nu ne îmbătăm de aceste succesuri şi să nu uităm că ciuma roşie n-a murit, ci numai s-a odihnit, iar după condamnarea lui Dragnea iată ce spune un deputat PSD, anume că din acest moment violatorii pot să facă ce vor pentru că acesta este trendul. Eu nu sînt de acord cu punctul lui de vedere, care exprimă o disperare normală pentru ei, dar cu care noi liberalii nu sîntem de acord, mai ales eu, ca deputat local bucovinean şi patron de Rădăuţi care mă pricep la toate.

Reporter: Cum îi răspundeţi deputatului Rădulescu care cu obrăznicie le zice românilor, citez, că dacă dumneavoastră credeţi că toate măsurile pe care le-am luat noi, PSD, în decursul acestor 2 ani de zile şi pentru fermieri, şi pentru pensionari, şi pentru profesori, şi pentru medici, şi pentru tot, dacă măsurile nu au fost bune atunci toţi oamenii aceştia ar trebui să refuze măsurile noastre şi să meargă pe măsurile propuse de PNL şi USR. Eu îi rog pe medicii care au primit de patru ori salariul să îl dea înapoi sau să plece din ţară cum plecau pînă acum din cauza salariului, profesorii să meargă să muncească la fructe, pentru că înseamnă că nu au fost mulţumiţi de măririle salariale, pensionarii la fel să voteze USR şi pe cei care au votat care au ieşit acum, fermierii să dea înapoi subvenţia la USR, pentru că oricum o să li se ia înapoi şi hai să vedem cum o să trăiască cu aceste partide. Dacă o să le placă ce măsuri vor propune USR şi PNL să stea cu ei, nu este nici un fel de problemă.

Politician: Să ne întoarcem la vizita Papei Francisc şi să ne amintim ce ne-a zis nouă, românilor, şi nicidecum pesediştilor Sfinţia Sa ori Sanctitatea Sa ori cum naiba-i mai spune.

Reporter: Ce anume ne-a spus? Că eu n-am fost prea atent.

Politician: Papa Francisc a postat, duminică, după încheierea călătoriei apostolice de trei zile în ţara noastră, un mesaj în limba română pe Twitter, rugîndu-se Fecioarei Maria să-şi întindă ocrotirea peste toţi cetăţenii României: „Fecioara Maria să-şi întindă ocrotirea ei de mamă peste toţi cetăţenii României, care, în decursul istoriei, şi-au pus întotdeauna încrederea în mijlocirea ei. Fecioarei Maria vă încredinţez pe voi toţi şi mă rog pentru ca ea să vă călăuzească pe calea credinţei”.

Reporter: Dumneavoastră v-aţi pus încrederea în mijlocirea ei încît aţi cîştigat cu un scor atît de neaşteptat alegerile europarlamentare?

Politician: Eu atîta îţi spun: Papa Francisc a venit invitat de noi, liberalii, în frunte cu domnul Iohannis, în Bucureşti, unde a fost aşteptat şi aclamat de aproximativ 15.000 de pelerini, apoi a călătorit la Şumuleu-Ciuc şi apoi la Iaşi, fiind întîmpinat de nu mai puţin de 150.000 de credincioşi în capitala Moldovei, şi şi-a încheiat vizita duminică, plecînd de la Sibiu, după ce a oficiat ceremonia de beatificare a şapte episcopi greco-catolici români, pe Cîmpia Libertăţii din Blaj.

Reporter: Să ne întoarcem la Rădulescu şi să ne imaginăm că fermierii, şi pensionarii, şi profesorii, şi medicii vor da banii înapoi şi vor merge să muncească la fructe. Ce veţi face voi, învingătorii, cu aceşti bani daţi înapoi?

Politician: Votul istoric din 26 mai 2019 va rămîne în istoria democrației noastre post-decembriste drept ziua în care românii au decis calea de urmat pentru țara lor. Aşa că toţi românii să dea banii înapoi.

Reporter: Nu mi-aţi răspuns la întrebare. De fapt mi-aţi răspuns numai pe jumătate sau pe un sfert.

Politician: Îţi răspund acuma, să te înveţi minte. Oricare politician care va zădărnici punerea în aplicare, imediată, a rezultatului votului de la referendum, nu va face decît să dea o mînă de ajutor celor certați cu legea, care au jefuit banii publici, iar acum vor să scape basma curată şi să rămînă şi cu banii în buzunar!

Reporter: Aţi afirmat ieri că oricare politician care nu ar ține cont de voința cetățenilor români exprimată într-un mod covîrșitor atît la alegerile pentru Parlamentul European, cît și la referendumul organizat de Președintele României, nu numai că ar încălca prevederile Constituției, dar va fi cu siguranță aruncat în pagina neagră a istoriei noastre!

Politician: Aşa este.

Reporter: După ce îi aruncaţi pe toţi în această pagină neagră a istoriei noastre, ce se va întîmpla cu paginile albe din istoria noastră?

Politician: Epoca PSD trebuie să intre definitiv în istorie, pentru că acest partid nu a fost în stare să guverneze în beneficiul oamenilor, deși a avut suficient timp în cei 22 de ani în care a condus România.

Reporter: Această pagină neagră a istoriei noastre va face parte din programa de bacalaureat sau desfiinţaţi şi bacalaureatul cu această ocazie?

Politician: Cine crezi că mai are nevoie de bacalaureat? În loc de bacalaureat este nevoie cît mai rapid pentru România de o guvernare modernă, profesionistă și cu viziune liberală. România are nevoie ca de oxigen de o guvernare PNL.

Fiţi sociabili!