Otilia Clipa

În premieră la Suceava, şi poate nu doar la Suceava, în cea de-a doua parte a lunii iulie se va organiza o şcoală de vară la care vor fi invitaţi profesori şi învăţători de origine română care profesează în străinătate. Ideea este că profesorii şi învăţătorii suceveni pot învăţa din experienţa colegilor lor de peste hotare, o oportunitate de neratat pentru a înţelege ce se întîmplă în lumea învăţămîntului direct de la sursă.

Proiectul este o idee a Otiliei Clipa, conferenţiar universitar doctor, fiind pus în practică cu ajutorul colegilor din cadrul Facultăţii de Ştiinţe ale Educaţiei de la Universitatea „Ştefan cel Mare”. Proiectul a primit finanţare, ceea ce înseamnă că profesorii şi învăţătorii invitaţi şi profesorii şi învăţătorii aşteptaţi la eveniment nu trebuie să plătească nimic. Printre finanţatori se numără şi Consiliul Judeţean Suceava, după cum a spus în cadrul unui interviu la Radio Top doamna Clipa.

Totodată, Otilia Clipa nu s-a ferit să recunoască faptul că ideea organizării unei astfel de acţiuni i-a venit participînd la o dezbatere referitoare la soarta copiilor ai căror părinţi lucrează în străinătate, care a avut loc la una dintre ediţiile „Lunei Diasporei”, un program iniţiat de preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur.

Pe site-ul oficial al USV scrie că: „Facultatea de Ştiinţe ale Educaţiei îşi asumă misiunea de a promova cultura învăţării permanente pentru formarea iniţială şi continuă a profesorilor, contribuind semnificativ la creşterea calităţii educaţiei prin activităţi de predare – învăţare şi cercetare – acţiune. (…) Facultatea de Ştiinţe ale Educaţiei oferă celor care învaţă oportunitatea deschiderii către căutare şi schimbare prin experienţe de învăţare autentică şi reflecţie”. Chiar că nu-s vorbe-n vînt.

Fiţi sociabili!