Ori sîntem bucovineni, ori nu mai sîntem?

”Pentru mine, Suceava a fost o experiență unică, inedită. Bucuria mea sufletească este că am putut să ajut Spitalul Județean, colegii, în perioada în care am fost acolo, și nu în ultimul rînd pacienții spitalului. Ziua de astăzi este o zi specială, pentru că odată cu redeschiderea bisericii am primit o înaltă distincție – Ordinul «Mihai Vodă» – din partea Înalt Preasfințitului Părinte Andrei. Este o cinste și o onoare deosebită pentru mine să primesc această distincție, ca o recunoaștere a muncii mele depuse acolo, pînă la urmă a sacrificiului făcut acolo, departe de familie și de prieteni”.

Declarația îi aparține medicului militar Dinu Chioralia și a fost citată de site-ul de știri dej.24.

Am să vă reamintesc că domnul Chioralia a fost directorul medical al Spitalului Județean în perioada în care unitatea medicală a avut conducere militară. În urmă cu cîteva zile, mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, Înalt Preasfinția Sa Andrei, i-a oferit Ordinul ”Mihai Vodă” locotenentului-colonel medic Dinu Ștefan Chioralia, medic șef al Brigăzii 81 Mecanizată ”General Grigore Bălan” Bistrița. Evenimentul a avut loc la Dej, acolo unde stă domnul Chioralia. Din informațiile pe care le am, Dinu Chioralia a fost invitat la slujba de la Biserica ”Sf. Nectarie” fără să știe că va primi onoranta distincție, acesta fiind luat total prin surprindere.

Prin surprindere ar trebui să-l ia pe medicul militar și Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, oferindu-i o distincție. Și nu doar pe Dinu Chioralia, ci pe toate cadrele medicale civile și militare care au fost la Suceava pentru a salva spitalul. Poate nu chiar acum, cînd arhiepiscopia încă îl jelește pe Înaltul Pimen, dar cînd se mai liniștesc treburile un pic ar trebui să o facă. Ori sîntem bucovineni, adică mari ospitalieri și mari recunoscători, ori nu mai sîntem?

Comentariu difuzat de Radio Top Suceava

Fiţi sociabili!