Oktoberfest în Est. În Estul sălbatic

La „Oktoberfest în Est”, principala preocupare a primarul liberalo-independent al oraşului Gura Humorului, Marius Ursaciuc, a fost să nu-i stea berea şi cîrnaţii în gît şefului său, Gheorghe Flutur 

Oktoberfest în Est. În Estul sălbatic

Ne-am luat cu altele şi uitasem de o întîmplare care a avut loc la „Oktoberfest în Est”, eveniment organizat la Gura Humorului. Pe afişul festivalului au apărut Primăria Gura Humorului, fabrica de bere „Bermas” şi societatea „Bonima”.

Haideţi acum să vedem cine este „Bonima”, conform paginii oktoberfestromania.ro: „Evenimentul « Oktoberfest » precum şi toate mărcile / imaginile / procedurile asociate sînt marcă înregistrată ăn Romania şi sînt deţinute de societatea Bonima S.R.L. Braşov. Acest eveniment se poate desfăşura doar sub stricta supraveghere / aprobare / organizare a proprietarului mărcii, care este şi producătorul acestui eveniment. Evenimentul este organizat indoor şi / sau outdoor, va ocupa o suprafaţă suficientă şi o locaţie propice derulării acestuia pentru o perioadă determinată de timp conform conceptului agreat / realizat de deţinătorul mărcii pentru fiecare eveniment în parte. Acest eveniment este unul de interes public, care strînge la un loc artişti, comercianţi şi mici / mari producători de bere din zonă / ţară. Pe toată perioada desfăşurării evenimentului, vor fi amenajate standuri de prezentare şi vînzare produse ale societăţilor, un parc de distracții atît pentru copii, cît şi pentru adulţi, corturi de divertisment, loje şi spaţii de protocol şi reclamă PRECUM ŞI ZONA PENTRU REZERVĂRI ÎN AVANS”.

Aşadar, o firmă privată umblă cu Oktoberfest-ul prin ţară şi, astfel, a ajuns şi la Gura Humorului, care în nici un caz nu este în Est. În Estul României, că în Est cu tot cu ţară este. Vă reamintesc, pe afiş au fost trecute firmele „Bonima” şi „Bermas” şi Primăria Gura Humorului.

Cu toate acestea, înainte de a roi halbele cu bere şi cîrnaţii prin cortul amplasat în Parcul Ariniş, despre acest eveniment a vorbit foarte mult preşedintele PNL al Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur, de a crezut lumea că administraţia judeţeană este organizatorul evenimentului de origine germană. Despre o întîmplare care a avut loc cu ocazia deschiderii evenimentului vă povestim pe scurt în pagina 3.

Îmbrăcat în costum de neamţ, cu pantaloni legaţi cu şiret sub genunchi, cu ciorapi trei sferturi şi cu pălărie pe cap, preşedintele PNL al Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur, a pus mîna pe un ciocan de lemn şi a dat cep primului butoi cu bere, în aplauzele şi rîsetele vicepreşedintelui PNL al CJ, Gheorghe Niţă, şi ale deputatului PNL Bogdan Gheorghiu, aflaţi şi ei pe scenă.

Pe scenă şi-a făcut loc şi primarul Marius Ursaciuc, care în acte este independent, dar în realitate este penelist pînă în vîrful unghiilor şi al pălăriei de neamţ făcut la apelul de seară al Oktoberfest. Domnii Flutur şi Ursaciuc şi-au încolăcit mîinile după model german şi au băut bere unul din halba celuilalt. Deci, vedetele Oktoberfest-ului n-au fost „Bonima” şi „Bermas”, ci politicienii Gheorghe Flutur şi Marius Ursaciuc.

Şi pentru ca domnului Flutur să nu-i stea cîrnaţii şi berea în gît, domnul Ursaciuc a avut grijă ca pe scenă să nu urce şi prefectul PSD al Sucevei, Mirela Adomnicăi. Doamna Adomnicăi a fost la eveniment, iar domnul Ursaciuc i-ar fi promis acesteia că o va pofti pentru a spune şi dumneaei două vorbe, aşa cum ar fi fost normal, însă pînă la urmă acest lucru nu s-a mai întîmplat. Marius Ursaciuc a sărbătorit nemţeşte, dar s-a comportat bădărăneşte, un comportament tipic celor din Estul Sălbatic.

Sorin AVRAM 

Fiţi sociabili!