Obraznicul tot obraznic rămîne

Obrăznicia lui Dacian Cioloş, care şi-a permis să atace PNL-ul, partid care l-a făcut om în mai multe rînduri, a fost taxată dur de un fost ministru. Este vorba despre fostul ministru al Transporturilor Alexandru Nazare, care i-a dat peste nas lui Dacian Cioloş astfel: „Domnule Cioloş, că n-aveţi respect şi recunoştinţă faţă de nimeni şi faţă de nimic, doar memorie scurtă, am înţeles deja, ne desenaţi asta public zilnic de doi ani! Dar nu-i nici o problemă, vă reamintim noi! Gheorghe Flutur, membru marcant PNL vă spune ceva? Tăriceanu, pe atunci lider PNL? Numele Traian Băsescu vă reîmprospătează memoria? Dar al lui, oups, Viorel Hrebenciuc sau al lui Liviu Dragnea? Nu-i mai amintesc pe Motreanu şi Remeş, tot lideri PNL… Sau să vorbim despre funcţiile de consilier, ministru secretar de stat, ministru, comisar european şi prim ministru, toate obţinute pe spatele PNL-ului şi la mică înţelegere cu PSD sau PD. Funcţiile le-aţi avut şi ne-aţi făcut mare cinste ca politician vizionar sau tehnocrat în ele, atît de mare încît avem cea mai bine dezvoltată şi reformată, că tot vă place cuvîntul, agricultură sau economie din Europa…”.

Inodorul, incolorul, insipidul şi incompetentul Dacian Cioloş a demonstrat cu vîrf şi îndesat, atît ca prim ministru cît şi drept comisar european pe probleme de agricultură, cît de inodor, incolor, insipid şi incompetent este, însă, cu toate acestea, nu se lasă. Ori nu-l lasă băieţii care au stat în spatele numirilor sale în diferite funcţii. E pe undeva de înţeles, pentru că băieţii mai mult sau mai puţin deştepţi preferă să lucreze cu un incolor, insipid, inodor şi incompetent, pentru că pot să-l manevreze cu uşurinţă ca să-şi atingă scopurile lor. Chiar dacă Alexandru Nazare i-a dat peste nas, iar preşedintele PNL, Ludovic Orban, i-a bătut obrazul, Dacian Cioloş nu se potoleşte. Acesta a declarat: „Îi aștept pe cei din PNL să ni se alăture în munca pentru o Românie mai bună, pentru că ne așteaptă vremuri dificile”.

Trebuie să fii obraznic pentru ca tu, un nimeni în politica românească, să chemi alături de tine un partid istoric, în loc să mergi tu la el. În genunchi. Trebuie să fii obraznic să vorbeşti despre muncă, în condiţiile în care tare îţi mai place să pierzi timpul pe la simpozioane, în loc să faci ceva concret, şi să deschizi discuţia despre o Românie mai bună, cînd tu nu i-ai făcut bine României atunci cînd ai avut ocazia. Dar, deh, obraznicul tot obraznic rămîne.

Fiţi sociabili!