O mie de cuvinte

Reporter: Dacă nu vă supăraţi pe mine ca reporter independent de manipulările voastre politice de opinie, am să vă arăt o fotografie pe care o am şi nu spun de unde o am şi am să vă rog să comentaţi ceva despre această fotografie pe care am pus mîna de la cineva şi nu vă spun de la cine. Comentaţi sau nu comentaţi?

Politician: Ce să comentez?

Reporter: Unde era, cine era, de ce era?

Politician: Nu era nici un eveniment oficial, era un eveniment privat pentru că erau şi prieteni, şi membri de familie. Era la ziua cuiva, în luna septembrie. Era şi dl. Dîncu. Dl. Dîncu nu avea nici o poziţie oficială, deci nu era nimic oficial. Asta nu e de la ziua lui George Maior.

Reporter: Şi-atunci de unde este, dacă nu de la ziua lui George Maior? Şi ca să ştiţi şi să nu bănuiţi, reacţia mea vine după ce Victor Ponta, fost premier, a publicat o fotografie în care Liviu Dragnea apare alături de fostul director al SRI, George Maior, iar în plan secund se poate vedea fosta şefă a DNA, Laura Codruţa Kovesi.

Politician: Eu atîta vă pot spune, că preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat luni că fotografia publicată de Victor Ponta a fost făcută, cel mai probabil, la ziua SRI, spunînd că există mai multe de acest fel, deoarece era un fotograf al SRI care le făcea tuturor participanţilor. Dragnea îl acuză pe George Maior că dă pozele.

Reporter: Şi ce este real şi ce nu este real în toată tărăşenia asta de la televizor şi din ziare cu fotografia care spune mai mult decît o mie de cuvinte din Statutul PSD şi chiar şi din Constituţie?

Politician: Habar nu am dacă fotografia de aseară e reală sau nu, securiştii sînt în stare de orice. Nu am negat că m-am întîlnit cu Maior sau Coldea. Cred că era un eveniment, ziua SRI. Erau peste 100 de oameni, eram vicepremier, membrii Guvernului, conducerile ICCJ, Parchete. 100 şi ceva de persoane, primeam invitaţie şi mergeam. Mîine poate apare o poză cu mine şi Gabi Vlase, chiar am făcut poze cu el. Nu am de unde să ştiu atunci că Maior şi Kovesi stăteau cu fundul pe protocoale neconstituţionale.

Reporter: Puteţi spune mai multe cuvinte decît poate spune o fotografie care spune peste o mie de cuvinte pe minut?

Politician: De ce să nu pot? Pot.

Reporter: Aş vrea să vă aud, ca să consemnez în exclusivitate la noi în ziar mai multe cuvinte decît poate spune o fotografie. Se poate?

 

Politician: Se poate. Şi am să încep în clipa de faţă cu cîteva cuvinte care îmi vin acuma în minte despre această fotografie pe care mi-o tot fluturi pe la nas. Îi zic lui Maior, că el i le dă, nu ştiu cum le-a luat de la SRI, Maior i le-a dat lui Ponta, să le facă publice. Era un fotograf de la SRI care făcea poze tuturor. Poate apar cu Livia Stanciu, care ulterior mă condamnase. Faptul că am poze stînd de vorbă cu unul sau altul nu mă compromite pe mine, ci pe ei, că arată cît sînt de securişti. Nu văd de ce nu le dau pe toate, că ar fi bine. Am primit astfel de ameninţări de trei luni, am spus daţi pozele că nu îmi amintesc să am poze indecente cu Kovesi sau Maior. Vorbeam şi cu Elena Udrea. Eu nu mergeam cu bîta.

Reporter: Astea nu sînt o mie de cuvinte care mi le-aţi spus pînă acum. Sînt mult mai puţine.

Politician: Stai, că n-am terminat. Imediat am să-ţi spun milioane de cuvinte despre ceea ce este fundamental în clipa de faţă.

Reporter: Ce este fundamental în clipa de faţă?

Politician: Este fundamental referendumul pentru redefinirea noţiunii de familie. Te ţii bine? Că vreau să încep.

Reporter: Mă ţin de gardul ăsta pus de jandarmi.

Politician: Atunci, fii atent: este fundamental pentru noi, este o cumpănă pentru acest popor referendumul pentru familie din 7 octombrie. PSD are nevoie să fie acum concentrat pe ceea ce urmează, atît în Parlament, cît şi în viaţa publică, atît în ceea ce priveşte acţiunile guvernamentale, cît şi în ceea ce priveşte legile la care vom începe să lucrăm serios. Avem nevoie mai mult decît oricînd de concentrare şi unitate.

Reporter: Vă dă voie Constituţia să umblaţi la familie ca vodă prin lobodă?

Politician: Cu alte cuvinte, treaba stă în felul următor: Senatul dezbate în calitate de for decizional iniţiativa cetăţenească de revizuire a Constituţiei potrivit căreia familia se întemeiază pe căsătoria între un bărbat şi o femeie, nu pe cea consimţită între soţi.

Conducerea PSD a decis, pe 1 septembrie, în timpul şedinţei grupurilor parlamentare, care s-a desfăşurat la Neptun, că referendumul pentru redefinirea noţiunii de căsătorie în Constituţie va avea loc pe 7 octombrie.

Reporter: Pînă să spuneţi un milion de cuvinte despre treaba asta care nu interesează pe nimeni, poate articulaţi două-trei cuvinte în legătură cu moţiunea simplă cu titlul „Bastoanele PSD peste obrazul democraţiei româneşti”. Mai precis, cum să loveşti în cap cetăţeni nevinovaţi, fără ca nimeni să te poată recunoaşte, pentru că ai avut grijă să îţi acoperi numărul de identificare, cu binecuvîntarea şefilor? Cum să foloseşti gaze iritante la cîţiva centimetri de faţa unor femei căzute? Cum să ataci fără discernămînt turişti care nu aveau nici o legătură cu protestul din Piaţa Victoriei?

Politician: Crede-mă că despre aşa ceva chiar n-am cuvinte.

Fiţi sociabili!