Numai săptămîna asta nu-i BRC…

… dar săptămîna viitoare, pe 24, începe. Și ca de obicei, cînd ne întărîtăm și ne-am dori să mai dureze, vine deșteptul ăla de Murphy și zice că ceea ce ne place ori e imoral, ori îngrașă, ori durează prea puțin. Anul ăsta, pînă pe 26, dar prinde nițel și din 27 august, că doar nu s-o termina fix la miezul nopții fără ceva!

Reiau ideea de săptămîna trecută: ineditul ediției a VIII-a a Festivalului Bucovina Rock Castle constă în apariția unei a doua scene, lîngă celebrul ou gigantic, acolo unde s-a organizat doi ani la rînd Festivalul de Blues, celălalt eveniment muzical notabil, ambele făcînd din Suceava un fel de stindard al muzicii de calitate. Pe aceasta a doua scenă se va da startul festivalului, aici cîntînd cîte trei grupuri în fiecare zi, la orele 16.30, 17.15 și 18.00, astfel: vineri, 24 august – Lexem, Linear Disorder, Nightrain; sîmbătă, 25 august – Contraband X, Black Out și Katara; duminică, 26 august – Tenebres, Symphress și Paradox Theory. Dintre cele nouă grupuri, cel puțin unul va fi ales spre a cînta la următoarea ediție jos, în șanț, pe scena „mare”. Acolo, în acest an, vor fi cîte cinci grupuri pe seară, cu începere de la ora 19.00, programul pe zile fiind alcătuit astfel: vineri – Relative, Roadkill Soda, Dirty Shirt, Implant Pentru Refuz, De Staat; sîmbătă – 9 Ani Lumina, Toy Machines, Robin and The Backstabbers, Luna Amara și 1000mods; duminică – Gray Matters, Dordeduh, Jinjer, Primordial și Bucovina.

Chiar dacă este o ediție la care nu apare nici un colos pe afiș, ea are toate șansele să ne rămînă în amintire prin prezența unor grupuri mult iubite de spectatori, Bucovina și Jinjer fiind mereu în topul preferințelor.

Fiţi sociabili!