Numai că deputatul a clacat

Cu ocazia dezbaterii moţiunii de cenzură, deputatul de Suceava Ştefan Alexandru Băişanu s-a urcat la tribuna Parlamentului şi a zis aşa: „Am venit să vă spun că vă iubesc pe toți deopotrivă. Ce facem noi aici? Politică! Știți ce spune poporul român despre politică? Simplu: că e cea mai mare puncte, puncte, puncte. Nu am văzut altceva decît că unii care nu sînt la putere vor să-i dea pe alții jos să se așeze ei pe scaune. Cică de dragul României”. Domnul Băişanu a spus altceva, nu puncte, puncte, puncte. Ştiţi foarte bine ce-a zis.

În primul rînd, nu poporul român a inventat-o pe asta că politica este practicanta celei mai vechi profesii din lume. Fostul preşedinte american Ronald Reagan declara în urmă cu mulţi ani: „Se presupune că politica este cea de-a doua profesie veche a lumii. Am ajuns să-mi dau seama că ea se aseamănă foarte mult cu cea mai veche profesie a lumii”.

În al doilea rînd, uite cine vorbeşte: deputatul Ştefan Alexandru Băişanu, unul dintre cei mai mari traseişti politici suceveni în viaţă. Cred că pînă şi domnul Băişanu a pierdut şirul partidelor pe la care a trecut de-a lungul timpului. A sărit Alexandru Băişanu dintr-un partid în altul pentru binele României? Sanchi. A făcut-o strict pentru binele domniei sale şi al familiei sale. Ultima oară domnul Băişanu a trădat ALDE, care-l făcuse parlamentar, şi s-a alăturat PSD. A făcut-o pentru binele României? Sanchi. A făcut-o pentru că premierul PSD, Viorica Dăncilă, i-a promis funcţia de ministru pentru Relaţia cu Parlamentul.

Traseistul politic ahtiat după funcţii ar fi putut să se abţină să facă o asemenea declaraţie. Însă, probabil că Alexandru Băişanu simţea că Guvernul PSD va pica la vot, iar visul său de a deveni ministru se va spulbera. Şi din această cauză a clacat, iar gura s-a apucat să vorbească fără el.

Comentariu difuzat Radio Top – 104 FM şi radiotop.ro.

Fiţi sociabili!