Nu, Mayall nu se retrage!

Lui John Mayall (pe care bănuiesc că doar un fel de blestem m-a împiedicat să-l văd live ori de cîte ori a fost în România) revistele și site-urile de blues din Anglia îi spun „The Godfather of British Blues”. Nu pare să-i treacă prin cap nici un gînd de retragere, deși în noiembrie, anul trecut, a împlinit 86 de ani! De ziua lui și-a cerut scuze de la fanii ușor dezamăgiți pentru faptul că în luna precedentă fusese silit să-și întrerupă turneul din Anglia și Irlanda de Nord din cauza unor (vă vine să credeți!?) probleme medicale. Evident că între timp s-a dres, astfel încît pregătește turneele din 2020, care debutează cu cel nord-american de luna viitoare (majoritatea concertelor au loc în Florida, deci mai la căldurică!) și continuă, așa cum era normal (la unul ca el, desigur), fix în… Noua Zeelandă și Australia. Pare aproape logic să încep să mă gîndesc să-l văd totuși undeva, eventual chiar în România.

Pînă atunci, să semnalăm totuși că mult mai tînărul Elton John (împlinește doar 73 de ani luna viitoare, pe 25) este deja în Australia, unde după incendiile alea demențiale au venit niște furtuni tot așa, astfel încît Sir Elton John, prins de una din ele chiar pe scenă, săptămîna trecută, a fost silit să întrerupă spectacolul după doar… 100 de minute! Oricum, turneul său mamut (întins pe mai bine de trei ani) de retragere continuă. Cei care, ca mine, ați ratat evenimentul (eu am avut bilet la concertul din Indianapolis, parcă pe 22 octombrie anul trecut) puteți beneficia de premiul de consolare: filmul biografic „Rocketman”, difuzat deja pe HBO duminică, 9 februarie, și unde cu siguranță se va mai relua de cîteva ori.

Un alt film care se anunță ca un veritabil eveniment este „Street Survivors”, adică povestea adevărată a accidentului de avion în care a murit Ronnie Van Zant, genialul „inventator” al grupului Lynyrd Skynyrd. Narator este chiar toboșarul grupului, Artimus Pyle, el însuși supraviețuitor al aceluiași accident. Premiera va fi duminica viitoare, pe 16, la Staples Center din Los Angeles, în timpul Festivalului de Blues, unde Lynyrd Skynyrd vor și cînta. Tot în turneu de adio.

Fiţi sociabili!