Nu-i de rîs, ci de plîns

Mă mir că teleormănenii n-au ieşit pînă acum în stradă să le ceară doamnei Viorica şi domnului Liviu să nu-i mai facă de rîs. Să-i roage să se întoarcă acasă cît mai repede, pentru că fiecare clipă petrecută în plus de cei doi la Palatul Victoria, respectiv la sediul PSD din Kiseleff, nr. 10, aduce prejudicii de imagine locuitorilor judeţului Teleorman.

Din cauza doamnei Viorica, pentru că la freza pe care o are nu poţi să-i spui altfel, şi a domnului Liviu, românii, care se ştie că adoră să rîdă de capra vecinului atunci cînd nu-şi doresc moartea acesteia, au început să creadă că tot ce este mai rău şi-a făcut culcuş în judeţul de origine al celor doi. Românii, alţii decît cei din Teleorman, îşi închipuie acum că oameni care nu ştiu să vorbească, să gîndească, să se îmbrace şi să meargă şi care mint de îngheaţă apele în plină vară, care fabulează şi care n-au simţul ridicolului mai ceva ca cei din Teleorman nu există în ţara asta.

Fiindcă poate că a vrut să distragă atenţia de la un alt eveniment, ori pentru că pur şi simplu suferă de mitomanie cronică, domnul Liviu, pentru că la mustaţa pe care o poartă nu poţi să-i spui altfel, a trîntit-o pe aia că au fost unii pe la Bucureşti cu gîndul de a-l trimite pe lumea aialaltă, dar naiba ştie de ce nu şi-au dus misiunea pînă la capăt şi duşi au fost. Cum toate instituţiile statului cu atribuţiuni în domeniul siguranţei demnitarilor au comunicat că habar nu au avut că domnul Liviu ar fi fost ţinta unei misiuni executate de ucigaşi tocmiţi, acesta a început să fie luat la mişto de toată lumea. Numai că nu e de rîs, ci de plîns.

Dacă domnul Liviu ar fi fost primarul unei comune din judeţul Teleorman şi ar fi îndrugat asemenea bazaconii, atunci acesta ar fi devenit doar subiect de glume la crîşmele din localitate şi atît. Însă, cum domnul Liviu este liderul principalului partid de guvernămînt şi preşedintele Camerei Deputaţilor, România apare ca o ţară cu grave probleme în faţa partenerilor săi şi ca o ţară în care poţi să-ţi faci de cap în faţa duşmanilor.

Nu e de rîs, ci de plîns.

Cum de plîns a fost şi circul făcut de Laura Codruţa Kovesi atunci cînd, vezi Doamne, nişte cetăţeni străini au început să o spioneze. Numai că atunci s-a plîns. Au fost unii care au început să o plîngă pe Zeiţa Dreptăţii, iar Klaus Iohannis s-a grăbit să-i prelungească acesteia mandatul de şefă a DNA. E de plîns că făcătura ordinară numită „Operaţiunea Black Cube” a fost o reuşită din punctul de vedere al Laurei Codruţa Kovesi şi al găştii care o susţine, că ţara a înghiţit pe nemestecate gogoaşa care i-a fost servită şi că nu s-a făcut lumină în cazul uneia dintre cele mai mari măgării postdecembriste.   

Fiţi sociabili!