Nu-i a bună

Am să reiau cîteva din cele scrise acum două săptămîni pe aceleași subiecte arzătoare, întrucît din cauza difuzării deficitare în aceste vremuri de restriște, prea puțini au apucat să mai cumpere Jupânu’, iar la telefon tot mai mulți mă întreabă despre ceea ce ne frămîntă pe toți.

Așadar, nu am încă noutăți concrete despre Festivalul Bucovina Rock Castle, dar după cum sună comunicatele oficiale ale găștii de demnitari care ne tot împarte ordonanțe și alte alea, cred că mai e puțin pînă să aflăm că nici acesta nu poate avea loc, după cum Bobby Stroe mi-a zis încă de la începutul izolării că Festivalul de Blues are doar trecut și viitor (îndepărtat!), nu și prezent.

Pe mine mă mai apasă și Festivalul de la Brezoi, din perioada 23 – 26 iulie, despre care de asemenea nu există oficial știri nasoale, însă parcă nu se arată semne bune. Iar eu mai am puțin și fac o obsesie din a o vedea pe Beth Hart, că doar pentru ea îmi luasem deja bilet, așa cum am făcut și anul trecut, cînd tot n-am ajuns. Văd că în sfîrșit site-urile de vînzări bilete s-au domolit și ele, reorientîndu-și ofertele către toamnă tîrziu, ori chiar către anul viitor, ceea ce pare în regulă.

Singurii care continuă să vîndă într-o veselie (eventual injectabilă!) sînt clujenii cu „Untold”-ul lor, dar au început deja și ei să-și pună colacul de salvare, adică să anunțe că „biletele de la ediția 2020 rămîn valabile și în 2021 și 2022”. Pentru cei care se întreabă cum vine asta, răspunsul e simplu: de unde naiba să mai aibă organizatorii bani de returnat celor care ar dori asta, din moment ce toate încasările au fost folosite ca avans (obligatoriu în orice contract cu artiști din străinătate, unde chestii ca „am bătut palma” nu s-au pomenit, întrucît nu există manele!), iar lichidități n-au de unde să izvorască!

Fiţi sociabili!