Noi, preşedintele (IV)

Reporter: Nu vă supăraţi că vă iau mai de-a dreptul şi pe nepregătite, dar mă frămîntă întrebarea de ce vrea preşedintele dumneavoastră cîştigător al turului unu să distrugă ţara asta a noastră.

Politician: Nu mă supăr, dar de unde ţi-au venit vorbele astea jignitoare la adresa preşedintelui nostru în funcţie pe veci?

Reporter: Din conferinţa de presă pe care a prestat-o în faţa românilor la televizor, unde a zis că el îşi doreşte o Românie fără PSD și, ca să fie bine înțeles, doreşte o Românie fără PSD.

Politician: Şi de ce confunzi matale PSD cu ţara asta a noastră?

Reporter: Fiindcă aşa-i ţara noastră de 30 de ani, iar doamna Viorica Dăncilă, tot într-o conferinţă de presă prestată tot în faţa românilor la televizor, a spus că actualul preşedinte pe veci este plin de o aroganță monstruoasă și un dispreț total pentru democrație și pentru români. Şi că a văzut un președinte de țară care ne spune că singura lui realizare a fost că a dat jos un guvern legitim, ales prin vot.

Politician: Ce-ai fi vrut să zică, după ce a fost dată jos de la guvernare, iar în locul ei s-a pus un guvern adevărat, care va face, în sfîrşit, dreptate şi prosperitate pentru români?

Reporter: Să accepte o confruntare adevărată.

Politician: Dar conferinţa de presă ce are? Nu-i tot o confruntare şi conferinţa de presă? Cum este şi-acuma cu noi, care tu întrebi şi eu îţi răspund. Nu-i asta o confruntare sau ce-i?

Reporter: Permiteţi să vă atrag atenţia că, aşa cum spunea şi doamna Viorica, pentru o țară întreagă, dar nu și pentru acest președinte, e normal, corect și democratic să existe o dezbatere directă, o confruntare de idei și programe între cei care vin și cer votul românilor pe 24 noiembrie.

Politician: Şi discuţia asta a noastră de-acuma nu-i o dezbatere directă şi o confruntare de idei?

Reporter: Nu-i, dacă nu vă supăraţi. Asta nu-i nici dezbatere şi nici confruntare de idei. Iar în 2014, Klaus Iohannis ne spunea că o dezbatere între contracandidații din turul doi al alegerilor prezidențiale e absolut necesară și așteptată de toți românii.

Politician:  Asta era în 2014, nu acuma, în 2019. Şi unde vezi tu că aşteaptă românii? Eu nu văd nici o coadă. Şi ca dovadă că nici românii nu aşteaptă dezbateri este că acest PSD de 30 de ani este o piedică în dezvoltarea României. Dar în ultimii trei ani de cînd guvernează au reușit să ne ducă pe toți într-o stare de aproape disperare. Şi vorba domnului preşedinte, PSD a guvernat cras împotriva românilor și împotriva României.

Reporter: Eu nu cred treaba asta, dacă-mi permiteţi dreptul meu la opinie personală. Şi într-adevăr, nici eu nu văd nici coadă, dar nici disperare nu văd. Totuşi, de ce refuză domnul preşedinte o confruntare cu doamna Dăncilă?

Politician: Fiindcă doamna Dăncilă este reprezentanta unui partid antidemocratic, nereformat, care a guvernat împotriva românilor și acum, iată, în campanie electorală mimează candidatul democrat și se așteaptă să fie tratată cu mare respect de toată lumea ca și cum pînă acum ar fi apărat democrația românească și pe români. Iar domnul preşedinte pe veci nu acceptă o dezbatere cu o astfel de persoană care reprezintă tot ce este mai rău în politica ultimilor ani din România.

Reporter: Dacă-mi permiteţi o întrebare indiscretă de tot, dumneavoastră aveţi căşti în urechi unde vă suflă peneliştii răspunsurile astea sau le spuneţi din capul propriu şi personal?

Politician: Vezi tu vreo cască la mine-n urechi? Ia uită-te bine şi să nu te mai prind cu astfel de întrebări şoptite din redacţia ta pesedistă, că văd că tu ai căşti în urechi. Şi acuma îţi spun de la mine din cap, nu din căşti: înțeleg perfect nevoia, dorința domnului preşedinte de a avea o dezbatere reală, așezată cu candidații din turul doi. Cum însă domnul preşedinte nu acceptă însă această dezbatere cu doamna Dăncilă de la PSD, va organiza, împreună cu echipa sa, o dezbatere așezată săptămîna viitoare, marți seara.

Reporter: Pe ce va fi aşezat domnul preşedinte săptămîna viitoare şi cu cine va dezbate el aşa aşezat?

Politician: Va fi aşezat pe un fotoliu comod şi va dezbate cu dînsul şi cu echipa dînsului de campanie. Şi ca să nu zică românii că este un om hain la suflet, va invita să se uite la dînsul şi la echipa dumnealui de campanie diferiţi politologi, formatori de opinie şi jurnaliști şi gata. Şi va fi o discuție deschisă, așezată, care cu siguranță va fi pe placul românilor.

Reporter: Cred că pe placul românilor ar fi o dezbatere adevărată, cu doamna Dăncilă, nu o dezbatere cu el însuşi sau cu dumnealui însuşi, ca să fiu excesiv de politicos.

Politician: Domnul preşedinte a explicat înainte de ce nu acceptă o dezbatere cu doamna Dăncilă, care deja a fost trimisă acasă de trei ori de români: la referendum, la moțiune și la primul tur, în afară de comportamentul absolut nedemocratic din timpul în care a ocupat postura de prim-ministru. Însă pentru a suplini această dezbatere domnul preşedinte pe veci va organiza singur o dezbatere care cu siguranță va aduce întrebări mult mai interesante și o atmosferă mult mai potrivită decît o dezbatere cu contracandidata, dezbatere care nu va fi.

Reporter: Şi cine va pune aceste întrebări mult mai interesante?

Politician: Cum cine? Domnul preşedinte Iohannis!

Reporter: Şi cine va răspunde la ele?

Politician: Cum cine? Domnul preşedinte Iohannis!

Fiţi sociabili!