Nişte inconştienţi

Unul dintre liderii PSD, mă refer la Dumitru Buzatu, este supărat că preşedintele Klaus Iohannis a lăsat Guvernul PSD-ALDE cu buzele umflate şi arată de spui că l-a botoxat escrocul italian care se dădea medic.

Într-o intervenţie la Digi 24, domnul Buzatu a declarat că domnul Iohannis, care a trimis Legea bugetului la CCR, „are impresia că ne poate prosti pe toți în fiecare zi. Domnia sa a adoptat această manieră obstrucționistă în care, pas cu pas, încearcă să pună toate piedicile Guvernului actual pentru că nu este de culoarea sa politică și, în aceste condiții, ar dori, în mod subtil, să nu se prindă lumea, să pună toate frînele posibile activității guvernamentale și administrației publice locale, astfel încît să apară ideea că singurul tătuc al națiunii care are grijă de cetățenii României este domnul Klaus Iohannis. Dorește doar să împiedice bugetul. Noi investim în programele naţionale fonduri UE într-un număr masiv de lucrări. Facem progrese remarcabile în ce priveşte drumurile, şcolile. Îmi pare foarte rău de măsura pe care trebuie să o luăm. Nu îl vom suspenda, dar tare mi-aş dori. Evident că nu se va întîmpla, că sînt comandamente politice mai înalte, care nu ne permit să ne jucăm cu asemenea chestiuni. E inconştient dacă îşi permite să facă lucrul acesta în momentul acesta”.

Ori l-am citat pe domnul Buzatu, ori îl citam pe un alt lider PSD tot aia ar fi fost. În primul rînd, observ că domnul Iohannis apelează frecvent la CCR, chiar de Curtea Constituţională nu are treabă cu obiectul sesizării. Nu ar fi de mirare ca domnul Iohannis să apeleze la CCR şi pentru ca, alături de PNL, să-i susţină candidatura pentru al doilea mandat. Preşedintele se plînge una-două la CCR, pentru că a văzut că poate tergiversa lucrurile şi că doar aşa poate pune piedici adversarilor politici.

PSD-ul se miră că domnul Ioahnnis îi pune beţe în roate, de parcă ar fi o noutate. PSD-ul îşi dă ochii peste cap şi dă vina pe preşedinte pentru că ţara nu se poate dezvolta, dar PSD-ul de ce a întîrziat cu bugetul trei luni de zile? Dacă l-ar fi făcut cum scrie la lege, pînă la jumătatea lunii noiembrie, România ar fi avut buget de cum ar fi început anul, în ciuda opoziţiei prezidenţiale. Spune domnul Buzatu că domnul Iohannis ar trebui suspendat, dar că nu se poate face asta. Nu se poate fiindcă PSD-ul  gîndeşte strict electoral, în sensul că, dacă l-ar suspenda, domnul Iohannis ar prinde aripi şi ar cîştiga prezidenţialele. Bine, oricum le va cîştiga, pentru că PSD nu are cu cine şi, atîta timp cît Liviu Dragnea se află la butoane, partidul e condamnat să piardă.

Spune domnul Buzatu că domnul Iohannis este inconştient. O fi, dar şi cine zice ăla este, ca politicianul din poveste. Nişte inconştienţi.

Fiţi sociabili!