Nimic nu se pierde, totul se avansează

Înainte de a fi avansat de Gheorghe Flutur, prefectul Alexandru Moldovan fusese transferat de Cătălin Nechifor, dar nu înainte de a fi inventat de Orest Onofrei

Nimic nu se pierde, totul se avansează

Unii spun că este un băiat serios şi la locul lui. Alţii spun că este construit în aşa fel încît ar putea să i se urce la cap. Lumea ca lumea, vorbeşte şi ea.

Dar să lăsăm vorbele la o parte şi să ne ocupăm de fapte. Pe 9 decembrie 2019, Guvernul PNL l-a numit pe Alexandru Moldovan în funcţia de prefect al judeţului Suceava. Evident, propunerea de prefect a fost făcută de preşedintele PNL Suceava, Gheorghe Flutur, care-l avea pe acesta ca subaltern la Consiliul Judeţean. Din 1 septembrie 2017, domnul Moldovan era directorul executiv al Direcţiei de Administraţie Publică Locală din cadrul Consiliului Judeţean Suceava, acesta fiind avansat în funcţie de preşedintele administraţiei judeţene, Gheorghe Flutur. Cînd a preluat mandatul de preşedinte al CJ, la jumătatea lui 2016, domnul Flutur l-a găsit pe domnul Moldovan în funcţia de director executiv al Direcţiei Juridice. Pe 1 septembrie 2016, domnul Flutur l-a mutat pe domnul Moldovan în biroul de şef serviciu al Serviciului de Avizare Legalitate şi Secretariat.

De subliniat este faptul că Alexandru Moldovan a fost adus în Consiliul Judeţean direct pe o funcţie de director executiv pe 6 ianuarie 2014 de preşedintele Consiliului Judeţean de la acea vreme, social-democratul Cătălin Nechifor, în prezent deputat Pro România de Suceava şi preşedinte al acestui partid în judeţul nostru.

Vă veţi întreba cum de domnul Flutur, care, se ştie, face alergie la PSD, l-a tot avansat în funcţie pe un om luat de un pesedist din modestul birou de consilier juridic în cadrul Prefecturii Suceava şi făcut direct director executiv în Consiliul Judeţean. Deci, vorbim despre un om care poate fi considerat un pic de pesedist, dacă a fost făcut mare de un pesedist. Staţi aşa că nu-i chiar aşa, după cum veţi afla din pagina 3.

În 2006, Alexandru Moldovan, astăzi în vîrstă de 45 de ani, era consilier juridic la „Bucovinacredit” Rădăuţi. Pe 4 august 2006, acesta a făcut un salt spectaculos pînă în scaunul de şef al Oficiului Prefectural Rădăuţi din cadrul Prefecturii Suceava. La vremea aceea, prefect al judeţului era Orest Onofrei, care a renunţat la mandatul de senator PNL pentru a putea ocupa funcţia. Orest Onofrei a fost numit de Guvernul condus de liberalul Călin Popescu Tăriceanu la propunerea liderului PNL Suceava, Gheorghe Flutur. Pe linie politică, domnul Onofrei l-a urmat peste tot pe domnul Flutur: şi în PL-D, şi în PDL, şi în PNL, din nou. Din informaţiile noastre, domnul Onofrei, de loc din Marginea, se cunoaște cu tatăl domnului Moldovan, care pe vremuri avusese o funcţie importantă pe la Marginea. Astăzi, Orest Onofrei, cel care l-a făcut pe Alexandru Moldovan şef al Oficiului Prefectural Rădăuţi, este unul dintre consilierii personali ai lui Gheorghe Flutur, cel care l-a făcut pe Alexandru Moldovan şef al Prefecturii Suceava. Cerc închis.

Sorin AVRAM

Fiţi sociabili!