Nimic împotrivă

Reporter: Aţi observat că m-am ţinut de cuvînt şi v-am făcut cinste la botu’ calului. De aceea, vreau să vă ţineţi şi dumneavoastră de cuvînt şi să continuăm discuţia începută în drum, ca să finalizez interviul de faţă.

Cetăţeanul sinistrat: Interviu despre ce?

Reporter: Observ că nu mai ţineţi minte şi vă înţeleg. Noi începusem să discutăm despre alegerile din toamnă şi despre cei doi candidaţi principali care ne interesează pentru judeţul nostru, respectiv domnul Flutur şi doamna Adomnicăi.

Cetăţeanul sinistrat: Pe mine nu mă interesează. Am zis eu că mă interesează? Că nu mai ţin minte.

Reporter: Normal că nu mai ţineţi minte, dar nu-i normal că nu vă interesează. Îmi permit să vă reamintesc că domnul Flutur este domnul care promite dezvoltarea de drumuri şi căi ferate şi autostrăzi, iar doamna Adomnicăi este doamna care promite o viaţă mai bună pentru tot poporul bucovinean.

Cetăţeanul sinistrat: Tot nu-mi aduc aminte de dînşii, da-mi aduc aminte că ţi-am spus că eu n-am nevoie de drumuri şi căi ferate şi autostrăzi.

Reporter: Dar de domnul Stan vă mai aduceţi aminte?

Cetăţeanul sinistrat: Adu-mi tu aminte, că nu-mi aduc aminte nici de Stan ăsta.

Reporter: Domnul Stan este domnul care spunea despre domnul Flutur că are doar o nouă temă de campanie electorală, la fel de realistă ca tunelurile prin munți, ca aeroportul de la Floreni, ca cele două spitale de pe hîrtie, ca tabăra internațională de la Bucșoaia.

Cetăţeanul sinistrat: Şi eu parcă ţi-am spus că vaca noastră nu paşte nici în tunel, nici pe aeroport, nici la spital, nici în tabere internaţionale. Aşa că nu mă interesează nici Stan ăsta, nici Flutur ăsta şi nici cucoana asta care am uitat cum o cheamă.

Reporter: O cheamă Mirela Adomnicăi de la PSD.

Cetăţeanul sinistrat: Să fie sănătoasă şi devreme acasă.

Reporter: Totuşi, insist să vorbim serios măcar despre domnul Flutur, care se spune că are cele mai mari şanse să obţină un nou mandat de preşedinte al Consiliului Judeţean.

Cetăţeanul sinistrat: Tu insistă cît vrei, că eu tot nu ştiu cine-i ăsta şi nici Consiliul Judeţean ăsta.

Reporter: Deci vă este perfect indiferent dacă, vorba domnului Stan, administrația condusă de Gheorghe Flutur are motoarele turate la maxim doar în campaniile electorale, în restul timpului fiind gripate şi că din acest motiv, după alegerile din toamnă, domnul Flutur va fi istorie?

Cetăţeanul sinistrat: Perfect indiferent, vorba ta.

Reporter: Atunci, poate vreţi să reluăm discuţia despre educaţie, fiindcă poate vă interesează educaţia sau învăţămîntul şi deci poate vă interesează cum va începe noul an şcolar în România şi în localitatea dumneavoastră, în contextul acestei pandemii de Covid.

Cetăţeanul sinistrat: Vorbeşti de unul Verginel? Pe ăsta-l ţin minte. Ce mai face Verginel ăsta?

Reporter: Domnului Virginel Iordache de la PSD zice în continuare că improvizația și mai ales lipsa de profesionalism a actualului Guvern PNL lasă elevii, părinții, cadrele didactice și celelalte categorii de personal din învățămînt într-o ceață totală.

Cetăţeanul sinistrat: Bine le zice. Poate-l aduci într-o zi la botu’ calului, să facă cinste şi educaţie la oameni.

Reporter: Nu promit, dar am să încerc. Vreţi să continuăm discuţia despre educaţie?

Cetăţeanul sinistrat: Nu am nimic împotrivă, dar eu m-aş întoarce la botu’ calului, că iarăşi m-am înfierbîntat de la atîta politică. Şi pe urmă am treabă cu vaca.

Reporter: Observ, totuşi, că viaţa dumneavoastră se reduce la vaca aceasta, deşi ieri îmi spuneaţi că vă mai preocupă şi calul, respectiv botu’ calului.

Cetăţeanul sinistrat: Adevărat că mă preocupă mai mult botu’ calului. Cît despre vacă, viaţa mea cîteodată se reduce la vacă, cîteodată nu se reduce. Cum spuneam, vaca-i vacă şi gata. Şi de fapt, nici vaca nu mă interesează, că eu nu beau lapte. Eu beau rachiu.

Reporter: Şi viaţa politică de la noi din Bucovina chiar nu vă interesează deloc?

Cetăţeanul sinistrat: Cîteodată nu mă interesează şi cîteodată nu mă interesează deloc.

Reporter: Ca să revenim la educaţie, sînteţi de acord ca anul şcolar în învăţământul preuniversitar să debuteze pe 14 septembrie?

Cetăţeanul sinistrat: Nu am nimica împotriva la anul şcolar.

Reporter: Şi ca să mergem pe firul acestei idei, sînteţi de acord cu dorinţa tuturor participanților la actul educațional de a reveni în şcoli și de a participa activ la actul didactic?

Cetăţeanul sinistrat: Nu am nimica împotriva nici la actul educaţional. Şi hai că mi s-a uscat gîtlejul.

Reporter: Înainte de a pleca, vreau să-mi răspundeţi la o ultimă întrebare.

Cetăţeanul sinistrat: Îţi răspund, dar să nu fie cu Flutur, Domnica şi Stan.

Reporter: N-o să fie. Vreau doar să ştiu dacă credeţi în importanța actului educațional pentru societate și mai ales pentru viitorul acesteia.

Cetăţeanul sinistrat: Cred în ce vrei tu, dar acuma mă duc la bufet, că m-am înfierbîntat rău de tot de la atîta politică.

Fiţi sociabili!